24-03
Vosseveld 5 - FC Winterswijk 9 (zon)
Afbeelding: Zondag 9 seizoen 2013-2014

FC Winterswijk 9 maakt zich op voor kampioensduel

Het negende elftal kan zich op gaan maken voor de kampioenswedstrijd. Na een ruime zege bij Vosseveld (0-6) en puntverlies van de enige overgebleven ‘concurrent’, heeft het team nog slechts drie punten nodig om zich tot allereerste seniorenkampioen van FC Winterswijk te mogen laten kronen. Deze drie punten hoopt FC Winterswijk 9 komende zondag op het eigen hoofdveld veilig te stellen.

In Vosseveld waren de vooruitzichten niet best. Door omstandigheden had de staf een beperkt aantal mogelijkheden in de opstelling. Dat Laurens zelf op doel stond, zegt eigenlijk al genoeg over het aantal afzeggingen en blessures. Aan de kant van de tegenstander was het nog slechter gesteld met de fysieke gesteldheid. Gelukkig wisten zij elf slachtoffers te vinden.

Vanaf minuut 1 was al duidelijk welke ploeg zou gaan winnen. Het duurde dan ook niet lang voordat de 0-1 werd gemaakt. Roy werkte een voorzet van gelegenheidsspits Rick binnen. Kort daarna werd de score snel uitgebreid tot 0-4. Leon stoomde op en beloonde zichzelf met een treffer, Rick miste een kans maar wist de rebound eindelijk wel binnen te werken en Mark J wist een hoekschop van Mol binnen te koppen, iets dat Remke al ruim van tevoren aankondigde.

In de tweede helft werden wat aanpassingen gedaan. Inmiddels was het voor iedereen duidelijk, behalve voor hem zelf, dat de spitspositie voor Rick niet de juiste is. Slechts één treffer, waarbij hij overigens ook nog twee doelpogingen nodig had, was gezien het aantal kansen dat hij kreeg onvoldoende. Een harde, maar weloverwogen en vooral goede beslissing om hem terug te halen naar achteren. Doelpunten voorkomen ligt hem toch klaarblijkelijk beter dan doelpunten maken.

De tweede helft begon rommelig en het was een klein mirakel dat Vosseveld geen goal maakte. De bezoekers werden geholpen door de paal, lat en natuurlijk doelman Laurens (zo, die veer zit er vast in). Aan de andere kant was het wel raak. De gewisselde en inmiddels weer ingevallen Robert B stoomde op, poortte zijn tegenstander en schoot de bal in de verre hoek: 0-5. Een mislukt schot van Koen zorgde daarna nog voor de 0-6. Het was meteen het laatste wapenfeit van de zwarthemden. Even later werden de smeekbedes van Vosseveld ook door FC Winterswijk en de arbiter gehoord. Al vanaf minuut 2 wilden de Vossen maar al te graag dat de scheids affloot, maar wanneer zelfs de doelman moet worden gewisseld, is het einde bereikt. Reden genoeg om de wedstrijd niet onnodig lang te laten duren en op tijd de kleedkamers weer op te zoeken. Een beslissing waar iedereen, behalve het goed gevulde uitvak, vrede mee had.

De extra tijd die hierdoor beschikbaar kwam werd door FC Winterswijk met beide handen aangegrepen om te oefenen. Er werd geoefend voor de komende week, wanneer het team zich in de kantine en in het centrum van Winterswijk van zijn beste/slechtste kant zal laten zien, zodra het kampioenschap binnen is. Jeffrey waagde zich aan bier, net als de rest van het overgebleven uitschot aan tafel. Ondanks nieuwe smeekbedes aan Vosseveldse zijde werd er in de derde helft geen gehoor gegeven aan een vroegtijdig einde en gingen de FC Winterswijkers zolang door als dat kon. Toen iedereen blut was en de bardame het toch echt genoeg vond, werd ook de derde helft afgefloten. Generale repetitie geslaagd!

Komende zondag om 09.30 uur speelt FC Winterswijk de kampioenswedstrijd tegen Grol 8. Bij winst is het negende verzekerd van de titel, zelfs bij verlies kan het nog raak zijn. Kortom; het mag zondag niet mis gaan! Indien het kampioenschap wordt binnengehaald is om 12.30 uur een rondrit door het centrum (koopzondag...) gepland en staat vanaf ongeveer 15.00 de kantine op zijn kop. Iedereen is welkom bij de wedstrijd, de rit en het feest!

Deel dit bericht