23-09
v.v. Dieren VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Op zaterdagochtend om 09:00 uur verzamelden de dames van het zaterdagelftal zich bij sportpark Jaspers om af te reizen naar Dieren, waar om 11:00 afgetrapt kon worden.
De eerste tien minuten verliepen rommelig aan Winterswijkse zijde. FC Winterswijk leed regelmatig balverlies door slordige passing en maakte zo de weg vrij voor v.v. Dieren om aan te vallen. Eén van deze aanvallen mondde na ongeveer 10 minuten spelen uit in een schot van afstand op doel. Keepster Daisy Vreman had wat moeite de bal uit haar doel te houden. In de lucht wist ze de bal iets aan te tikken. Op weg naar beneden zou de bal achter de achterlijn zijn gevallen, ware het niet dat Daisy de bal met een subtiel tikje weer uit het doel wist te krijgen. Ondanks dat de bal dus duidelijk voorbij de achterlijn was geweest hield Daisy het hoofd koel. Ze zette haar pokerface op, pakte de bal en maakte zich klaar om uit te trappen. De lichte protesten van de vrouwen uit Dieren aan het adres van de scheidsrechter bleken tevergeefs. De goal werd niet toegekend en FC Winterswijk kwam zo met de schrik vrij. In de minuten die volgden bleef het spelbeeld redelijk gelijk. FC Winterswijk wist langzaamaan steeds meer kansen te creëren, maar de snelle buitenspeelsters van v.v. Dieren zorgden op hun beurt ook voor veel dreiging. De defensie van v.v. Dieren stond minder sterk. Veel twijfel en weinig communicatie zorgden een aantal keren voor spannende momenten. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat hier een goal uit voort zou komen. Jolanda Smit zette na 20 minuten spelen opnieuw druk op de laatste man. Zij zag zich hierdoor genoodzaakt om terug te spelen op haar keepster, maar zette weinig kracht achter haar pass. Jolanda reageerde attent, veroverde de bal en verschalkte de keepster. Vanaf dit moment wist FC Winterswijk steeds meer kansen te creëren. Wietske van Dijk was dichtbij een treffer toen zij vanaf rechts goed doorkwam en een schot op doel loste. De lat voorkwam echter een 2-0 achterstand voor de vrouwen uit Dieren. Niet lang daarna viel het tweede doelpunt in de wedstrijd alsnog. Dit keer was het de linksback van v.v. Dieren die haar medespeelster niet strak genoeg inspeelde. Maaike Gerritsen kon de bal hierdoor onderscheppen en voorgeven. Daar was Wilma Wiggers vrijgekomen om de score voor de vrouwen uit Winterswijk uit te breiden. Met nog 10 minuten te spelen was het opnieuw Jolanda die na een prima solo-actie vanaf rechts door de defensie brak. Met het doel in zicht twijfelde zij niet en schoot vanaf randje 16 de bal met een ruime boog over de keepster heen in de verre hoek. Vlak voor rust was zij opnieuw belangrijk voor FC Winterswijk door de bal terug te leggen op Maaike Gerritsen, die vervolgens de bal via de binnenkant van de linkerpaal het doel in werkte.

Met een comfortabele 4-0 voorsprong gingen de Winterswijkse vrouwen de rust in. Er werden enkele wissels doorgevoerd en trainer Bert drukte zijn speelsters op het hart om niet te verslappen. Met name de eerste 15 minuten scherp blijven, was het advies. Jolanda Smit en Wilma Wiggers hadden hier duidelijk goed naar geluisterd. Na enkele minuten spelen in de tweede helft speelde Wilma vanaf links de bal in op Jolanda, die bij de eerste paal stond. Vanuit haar ooghoek zag zij de keepster van v.v. Dieren uitkomen, die hiermee de korte hoek vrij liet. Met een subtiel tikje werkte Jolanda de bal in de touwen en bracht de score op een 5-0 voorsprong. Deze stand zou uiteindelijk ook de einduitslag worden. Hoewel deze score doet vermoeden dat de vrouwen uit Winterswijk duidelijk de betere partij waren, was niets minder waar. In zowel de eerste als tweede helft bleef v.v. Dieren op zoek naar een eretreffer. De achterhoedespeelsters van FC Winterswijk stonden regelmatig onder druk. Ondanks het fysieke spel van v.v. Dieren hielden zij 90 minuten lang goed stand en wisten zij ook deze keer de nul te houden.

Zaterdag 28 september ontvangen wij de vrouwen van csv Apeldoorn om 15:00 uur op sportpark Jaspers.

Deel dit bericht