08-09
Westendorp 2 - FC Winterswijk 8 (zon)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Vandaag stond de altijd lastige uit wedstrijd tegen Westendorp 2 op het programma. Het begon al goed in de auto op de heenweg. Johan miste een stoplicht, een flitspaal wat uiteraard een hoop gemopper opleverde....
Na een sterke warming up, goede opstelling door trainer Paul die schitterde in afwezigheid...

FC Winterswijk 8 ging direct sterk van start, al vanaf minuut 1 werden er kansen gecreëerd. Dit betaalde zich na een minuut of 5 dan ook uit in de 0-1. Sanders had een goede interceptie en gaf de bal diep op Joris die de bal terughakte  op Johnny die met een afgemeten voorzet Tom Kolenbrander bediende, en uiteraard liet hij deze kans niet liggen! Keeper Tom dacht: hier in het mooie Westendorp moet ik het publiek op de banken zien te krijgen, een harde bal naar voren die zonder resultaat zo op het oog makkelijk door de keeper gevangen kon worden maar hij besloot onder de bal door de rennen waardoor hij als een gek terug moest en de bal net voor de lijn weg kon plukken. 10 minuten later was het weer raak voor FC Winterswijk, na klungelig verdedigen van Westendorp kon Joris de bal onderscheppen en gaf hij een steekpass op Jasper (Johnny) die koelbloedig de 1 op 1 situatie afrondde. Joey presteerde het om uit een afgemeten voorzet van Jasper vol onder de bal door te maaien. Een kwartier voor rust kwam de 0-3 op het scorebord (dat overigens niet aanwezig was op 't hoofdveld zonder tribune). Jasper slingerde wederom een bal goed voor de goal. Robin controleerde de bal en legde hem goed klaar voor Kolenbrander die met een fantastische wreeftrap scoorde! Rick werd op knappe wijze door Kolenbrander voor de keeper gezet, hij schoot goed hard in maar de redding van de keeper was nog beter.

Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. FC Winterswijk was veel en veel sterker. Dit leverde ook een flink aantal kansen op. Joris deed zijn naam weer eer aan door een kans of 4 à 5 in de laatste 20 minuut om zeep te helpen. Jordi kreeg ook nog een aardige kans. 5 minuten voor tijd werd Johnny door keeper Tom diep gestuurd, hij stuurde met 1 actie 3 tegenstanders het bos in, en zette zichzelf voor de keeper maar hij schoot helaas op de buitenkant van de paal. Een paar minuten later verloste de scheidsrechter Joey van zijn wanhopige zoektocht naar doelpunten, door af te fluiten.

Conclusie, we hebben de eerste 3 punten binnen onder leiding van Johan, Paul blijft steken op 1 miezerig puntje in de beker. Joris kan niet scoren zonder papa Paul langs de lijn.
Dankzij deze veredelde oefenwedstrijdjes weten we dat we nog flink aan de bak moeten om KAMPIOEN te worden, maar onder lei(ij)ding van Paul, Arnold en Johan komt dat vast goed!
Volgende week beginnen we voor het "echie" thuis tegen KSV. Om kwart voor 12 schitteren de sterren van FC Winterswijk 8 op veld 2 aan sportpark de Morgenzon euuhh Jaspers!

Was getekend Joris Kansenmisser.

Deel dit bericht