18-12
Aandacht voor slechte verlichting (fiets-)parkeerplaats
Afbeelding: fcwinterswijk_van_het_bestuur

Tijdens de laatste raadvergadering van 2015 op 17 december jl. heeft onze voorzitter gebruik gemaakt van het inspreekrecht om wederom aandacht te vragen voor de slechte verlichting op onze (fiets-)parkeerplaats en de onveilige fietsroute naar de openbare weg.

Begin dit jaar hebben wij hiervoor ook aandacht gevraagd bij de gemeente en dit heeft, na een bezoek ter plekke van meerdere raadsleden en de wethouder, geresulteerd in extra verlichting op de fietsparkeerplaats. Maar helaas blijkt deze genomen maatregel, mede door de kleur van de verlichting, nog fors onvoldoende.

Dit lijdt nog steeds tot grote zorgen over de veiligheid voor fietsers bij onze leden, ouders en het bestuur. Vandaar dat wij de gemeente tijdens de raadsvergadering opgeroepen hebben met ons om tafel te gaan om zo te komen tot een goede en structurele oplossing.

Uit een eerste reactie van meerdere raadsleden en de verantwoordelijk wethouder tijdens de vergadering blijkt dat onze oproep breed gedragen wordt binnen de gemeenteraad. Wij hebben er daarom vertrouwen in dat verdere maatregelen ten behoeve van de veiligheid verwacht mogen worden.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

Deel dit bericht