02-09
Bericht van de verzorging
Wij komen met grote regelmaat bidons en watertassen tegen die enorm smerig zijn van binnen. Dit kan niet !!!
Actiemaatregelen:
Bidons om de 2 a 3 weken door de vaatwasser halen of met de hand heel goed in een sopje.
Bidons goed laten omspoelen na gebruik en dan eerst de bidon op kop in het krat en de dop daar bovenop.
De watertas kun je binnenste buiten trekken en goed met sop schoonmaken.
Twee keer per seizoen een nieuwe spons gebruiken.
Sponzen die met bloed in aanraking zijn gekomen, weggooien!!!
Zorg dat je daarom altijd een schone doek voor in de watertas hebt, die met bloed te gebruiken. En dan water uit de bidon gebruiken! Niet uit de watertas!!!!
Bidons en watertassen zijn een bron van bacteriën.
De hygiëne / gezondheid staat toch voorop?
Tapen
De medische commissie heeft besloten:
Tapen alleen vanaf de B-teams. Jongere sporters worden eerst doorverwezen naar arts of fysio of geadviseerd door verzorging bij de club.
Moet iemand langer dan twee maanden getaped worden, dan moet na 2 manden het tape zelf aangeschaft worden. Dit geld voor de gewone witte tape als voor de gekleurde cure tape.
Als na een paar weken tapen de blessure niet verbetert, doorsturen naar arts of fysio.
De medische commissie gaat enkelbraces aanschaffen voor langdurige tapers. Deze kun je uitproberen en als het goed bevalt kan je deze zelf kopen.
Algemeen
1. Zoals vorig seizoen is er op de trainingsavonden (behalve vrijdagavond) en op de wedstrijddagen altijd verzorging aanwezig.
2. Op wedstrijddagen te herkennen aan de EHBO-kleding.
3. De herstel- / blessure-trainingen worden weer verzorgd door Han Geurkink. Dit gaat altijd in overleg met de verzorging / fysio. Dus je kunt je niet zelf aanmelden.
4. Ook dit nieuwe seizoen is er elke maand weer een sportspreekuur met orthopedisch chirurg Dhr. Robert Berg en een fysiotherapeut. In overleg met de verzorging kun je daar terecht.
Kouder worden weer
1. Volgens de regels van de KNVB moet je als de R in de maand is, met trainingen en tijdens de warming-up bij wedstrijden een lange broek en shirt met lange mouwen aan. Dit is wel een beetje afhankelijk van het weer. Maar komt de temperatuur tegen de 10 graden, dan is het verplicht. Dit alles ook om blessures te voorkomen.
2. Tijdens wedstrijden is het voor de reservespelers verplicht trainingspakken o.i.d. (als het kouder wordt) te dragen. Niet in tenue langs de kant zitten.
Blessures voorkomen
1. Als je het veld opgaat, eerst warming-up doen en dan pas met de bal bezig gaan.
2. Niet met pijn doorlopen. Pijn is een teken van het lichaam dat er iets even niet goed gaat. Meld je dan bij de verzorging. Voorkomen dat blessure erger wordt is beter dan genezen.
Bij dit alles moeten zowel de trainers, leiders als jijzelf de verantwoording nemen!