21-07
Nadere toelichting afgelasting De Graafschap-FC Groningen
Afbeelding: fcwinterswijk_van_het_bestuur

Het bestuur van FC Winterswijk wil graag duidelijkheid verschaffen over het proces rondom de afgelasting van de oefenwedstrijd De Graafschap-FC Groningen, omdat in de media hierover verschillende versies zijn verschenen.

De afgelopen tijd is alles in het werk gesteld om het betreffende natuurgrasveld waarop de oefenwedstrijd gespeeld zou worden speelklaar te krijgen, maar door de aanhoudende droogte is dit helaas niet gelukt.

Daarom heeft Henk Graaskamp (als bestuurslid verantwoordelijk voor de velden bij FC Winterswijk) op 17 juli telefonisch contact gezocht met hoofd Groenvoorziening van de gemeente Winterswijk voor overleg over de slechte staat van het veld. Op basis van dit overleg is besloten het betreffende natuurgrasveld af te keuren en hier zijn de beide clubs 17 juli direct over ingelicht. Als alternatief is dezelfde dag ons hoofdveld (kunstgras) aangeboden en hierop heeft FC Groningen helaas donderdag in de loop van de dag negatief gereageerd, waarop de wedstrijd is afgelast. Donderdagmorgen tijdens ons laatste overleg met de gemeente Winterswijk was het negatieve standpunt van FC Groningen nog niet bekend en ook wij moesten de afgelasting op initiatief van beide clubs later die dag helaas vernemen via de Gelderlander.

Wij bedanken onze vrijwilligers en de medewerkers van de gemeente Winterswijk voor de samenwerking in de aanloop naar deze oefenwedstrijd, die spijtig genoeg door overmacht niet door kan gaan.

Bestuur FC Winterswijk

Deel dit bericht