21-09
Voetbaldocumentaire "Next Goal Wins" bij Filmhuis Winterswijk
Afbeelding: Filmhuis

Elke voetballiefhebber kan zich ongetwijfeld nog de beelden herinneren van de grootste uitslag uit de geschiedenis van (de voorronden van) het Wereldkampioenschap voetbal. In 2001 werd het nietige Amerikaans-Samoa genadeloos afgeslacht door Australië dat met de alleszeggende score van 31-0 wist te winnen.

Na deze enorme dreun heeft het team van Amerikaans-Samoa daarna geen potten meer kunnen breken. Lange tijd stond het troosteloos onderaan in de FIFA ranking.  De voetbalbond van Amerikaans-Samoa is vastbesloten de schandelijke nederlaag uit te wissen en de bond huurt daartoe de Nederlands-Amerikaanse coach Thomas Rongen in.

Rongen heeft te maken met een team met daarin onder meer de voor het leven getekende doelman-visser uit 2001 en ook een heuse transgender. Aan Rongen de ondankbare taak om van dit zootje ongeregeld een team te maken. Een team dat weer fit is, dat bijvoorbeeld eens een wedstrijdje kan winnen en misschien, heel misschien zelfs eens een voorronde kan overleven!

De weergave van dit proces is de schitterende, zeer vermakelijke voetbaldocumentaire “Next Goal Wins” die op dinsdagavond 6 oktober om 21.00 uur wordt vertoond in Filmhuis Winterswijk (locatie: Servicetheater Skopein en uiteraard voor iedereen toegankelijk). Toegangsprijs: € 6,- (€ 4 voor donateurs van Filmhuis Winterswijk en houders Cultuurkaart/CJP).

Deze film is uitermate geschikt voor elke voetballiefhebber!

Voor meer informatie: http://www.filmhuiswinterswijk.nl/film/next-goal-wins

Deel dit bericht