23-04
Voorbeschouwing FC Winterswijk - Longa ’30, zondag 28 april
Afbeelding: Zondag1

Komende zondag de derby tegen Longa ’30. Een interessante wedstrijd tegen onze buren uit Lichtenvoorde met grote belangen voor beide teams! Longa ’30 strijdt volop om het kampioenschap en onze mannen knokken om definitief uit de greep van de onderste plaatsen te blijven.

Het is mooi om op dit niveau tegen een club uit de achterhoek te kunnen spelen en waar in het verleden meerdere clubs uit de Liemers in de eerste klasse speelden, of in ieder geval op een hoger niveau voetbalden dan de clubs uit de Achterhoek, is dat nu volledig omgedraaid en daar mogen wij Achterhoekers best trots op zijn!

Tot nu toe spelen onze mannen een behoorlijk goed, maar ook wel wisselvallig seizoen. Het kwaliteitsverschil met onze tegenstanders is klein en het niveau van deze klasse past prima bij ons. Na het gewonnen uitduel tegen NEC (1-5 overwinning) werd afgelopen maandag op 2e Paasdag de thuiswedstrijd tegen BWO wederom een relatief eenvoudige 3-1 zege behaald, waarbij ons team in de 1e helft het verschil maakte. De 2e helft verliep door de sterke wind en de warmte rommelig, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Longa ’30 is opgericht op 1 april 1930 en in eerste instantie waren de clubkleuren zwart-wit, later werden deze kleuren gewijzigd naar oranjewit. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark De Treffer. De club heeft ruim 1100 leden.

In de uitwedstrijd (1-1) tegen onze tegenstander uit Lichtenvoorde waren wij in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij en hadden wij onszelf moeten belonen met de winst. Wij zijn benieuwd hoe ons team Longa ’30 zal bestrijden en in staat is zich via een goed resultaat definitief te nestelen in de middenmoot en daardoor vrijuit het seizoen uit te kunnen voetballen.

Om de 2e seizoenshelft een goed vervolg te geven zal onze ploeg erop gebrand zijn voor eigen publiek de overwinning binnen te slepen.

Wij wensen u aanstaande zondag veel voetbalplezier!

Deel dit bericht