18-10
Voorbeschouwing FC Winterswijk - vv Rigtersbleek zondag 22 oktober 14.00 uur
Afbeelding: Zondag 1

Onze mannen van de trainers John Gielink en Martijn Meerdink sprokkelen dit seizoen de punten bij elkaar en staan met vijf punten keurig in de middenmoot. Afgelopen zondag eindigde ook de tweede thuiswedstrijd in een gelijkspel, waarbij wij na een zwakke eerste helft na rust meer lef toonden en pech hadden dat de schoten van Mike Leuijerink en Siebe te Winkel tegen de lat belandden. Menig toeschouwer zag de bal van Siebe zelfs via de lat de doellijn passeren, maar de grensrechter dacht daar helaas anders over.

VV Rigtersbleek werd opgericht in 1910 en bij de invoering van het betaalde voetbal in Nederland werd Rigtersbleek een semi-profclub. De ploeg speelde destijds in de Eerste klasse B en in de Hoofdklasse A. Ook kwam Rigtersbleek uit in de nieuwgevormde Eerste divisie. In 1960 volgde degradatie naar de Tweede divisie. Wegens een gebrek aan financiële middelen werd na dit seizoen besloten terug te keren naar het amateurvoetbal. Onze gasten spelen vanaf 2009 afwisselend in de eerste- en hoofdklasse en werden afgelopen seizoen nog getraind door onze huidige trainer John Gielink. De club telt ongeveer 1000 leden.

Het spelen tegen veel onbekende tegenstanders maakt deze competitie extra leuk en ook het proeven aan dit niveau zorgt voor een mooie uitdaging. Overigens kent onze trainer de tegenstander van aanstaande zondag natuurlijk heel goed en hoeven onze mannen zich wat dat betreft niet te laten verrassen door de ploeg uit Enschede.

Wederom een belangrijke thuiswedstrijd, waarbij ons team bij winst zeer goede zaken doet voor lijfsbehoud in deze klasse.

Wij wensen u veel voetbalplezier!

Deel dit bericht