02-05
30-04-2022 Eefde 3 - FC Winterswijk za 7
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Eefde 3 op de rol voor de mannen van ‘t seuvnde. Een wedstrijd waar we zowaar met 15 spelers van ons zelf naar toe gingen. Uiteraard zijn we erg blij dat er elke week weer spelers bereid zijn om met ons mee te gaan, maar toch was dit een mooie verrassing!
Nadat we in Eefde netjes omgekleed hadden en de opstelling hadden bepaald mochten we naar de weide. Een weide waarvan de koeien nog hebben gezegd er niet op te willen lopen, gortdroog en bikkelhard. Dit was dan ook terug te zien in het spel van de eerste helft. Beide partijen wisten de bal niet vaak naar de juiste kleur te spelen en veel ging door de lucht. Dit resulteerde in weinig kansen. Een 2 tal kansen van de thuisploeg werden goed gepakt door keeper Gerjo en 2 andere kansen werden zeer slecht afgewerkt. Zelf hadden slechts 1 afstandsschot, totdat Edward de bal in de zestien aangespeeld kreeg en hem met een verwoestende roller in de verre hoek binnen werkte voor de 0-1.

Aan het einde van de eerste helft een klein tegenvallertje, Bert bedacht zich dat een bal koppen minder leuk was als het achterhoofd van de verdediger. Dit resulteerde in een beste snee bij zijn wenkbrauw. Echter heeft een charmante dame uit Eefde hem netjes mee genomen naar de huisartsenpost om hem weer helemaal op te lappen.

In de tweede helft (uiteraard zonder Bert) werd er getracht iets meer te voetballen. Binnen Vijf minuten werd Ken weggestuurd, hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal beheerst binnen bij de eerste paal. Daar waar leek alsof we er nu overheen zouden gaan walsen, was dit niet het geval. Een wedstrijd die over en weer gingen van kansen en vooral fouten. Dit resulteerde in wederom een x aantal kansen voor Eefde waar er uiteindelijk 1 van werd verzilverd. Dit maakte de wedstrijd toch weer iets spannender en moest er gewerkt worden om de voorsprong vast te houden.

Na de 1-2 was het dan ook een zeer slappe wedstrijd waarin nog weinig gebeurde tot 3 minuten voor tijd. Eerst een schot van Edward op de paal. Deze kwam terecht bij Jeroen wie de bal perfect op het hoofd van de vogelvrije Ken voorgaf. Laatstgenoemde kopte deze bal echter langs de doelman op de paal, waarna Edward de rebound  binnen schoot voor de 1-3.

Al met al een wedstrijd waarbij er niet goed werd gevoetbald op een moeilijk veld. Echter zijn we uiteraard zeer blij met de 3 punten en maken we ons nu klaar voor het tweeluik met nummer 2 Gorsel. Beginnend met een uitwedstrijd volgende week!

Deel dit bericht