03-03
01-03-2015: FC Winterswijk 7 (zon) - Ajax B. 3
Afbeelding: Zondag 7 seizoen 2014-2015

Ook FCW 7 wint tegen Ajax

FC Winterswijk 7 heeft een moeizame overwinning geboekt op Ajax Breedenbroek. Waar Ajax de laatste tijd vaak punten laat liggen, was dat ook in Winterswijk het geval: 3-1 voor de thuisploeg.

Het zag er in de rust niet naar uit dat deze overwinning in het tweede deel nog zo eenvoudig tot stand kwam. De ploeg van v/d Vlekkert startte belabberd en het was duidelijk dat ook de trainer zich een dag ervoor had laten inspireren door de trainer van het kwakkelende FC Twente. Twee keer overspelen en dan de lange bal; dat leek de tactiek. Op een paar minuten na
was er geen voetbal te zien bij de zwarthemden. Kansen creëerde FCW7 in de eerste helft niet. Mogelijk hield de harde wind de ploeg tegen op weg naar het doel. De tegenstander deed dat met de wind in de rug beter en kreeg wel wat kansen. Doelman Laurens bleek echter in topvorm te verkeren (op sommige momenten na) en hield tot aan de rust zijn netje schoon.

De supporters wisten in de rust een ding zeker: de tweede helft wordt in ieder geval beter dan de eerste. Met de wind in de rug werd het inderdaad een stukje meer het aanzien waard, maar laten we het woord goed maar niet gebruiken. Tenzij we het over de scheidsrechter hebben. De van Sc Bredevoort lid zijnde scheidsrechter was de beste man van het veld. De beste actie van het veld kwam echter van de voeten van verdediger Jeroen D. Hij wist (met hulp van de wind, want anders komt ie niet zo ver) een vrije bal bijzonder fraai in de verre hoek te krullen: 1-0. Harry schoot daarna op de lat, waardoor een snelle beslissing uitbleef. Iets later kwam die beslissing er alsnog. Koen stond aan het eind van een prima aanval en punterde hem binnen. Diezelfde Koen had deze morgen vaker kunnen scoren, maar onder meer de doelman, verdedigers en paal van Ajax B stonden meer treffers in de weg. Even leek het bovendien nog spannend te worden, toen de tegenstander op 2-1 kwam. FCW7 reageerde echter goed en schoot tussen twee zware blessurebehandelingen door de beslissende 3-1 op het scorebord via Remke.

Al met al een zwaarbevochten overwinning in een slechte wedstrijd, die ondanks de uitslag ook een slecht einde kende. Een van de tegenstanders kwam ongelukkig in botsing met een van de FCW7-spelers en moest naar het ziekenhuis om erachter te komen wat er aan de hand was. Daar bleek er flinke schade te zijn, waardoor er een lange tijd van revalideren op het
programma staat van de (jarige) tegenstander. Wij wensen hem daarbij het beste toe en hopen hem volgend jaar weer op het veld tegen ons te mogen begroeten.

Deel dit bericht