03-04
01-04-2017: Quick '20 VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: Zaterdag VR1

Op zaterdag 1 april reisden de zaterdag vrouwen af naar Oldenzaal voor de wedstrijd tegen Quick '20 VR1.

De zaterdag vrouwen begonnen de wedstrijd sterk. Er werd veel op de helft van de tegenstander gespeeld en er werden een aantal mooie aanvallen opgezet. Af en toe lieten de zaterdag vrouwen zich verleiden de lange bal te spelen omdat er aan beide zijkanten veel ruimte lag. Buitenspeelsters Sandra Wiggers en Ilse Wiggers maakten hier goed gebruik van en wisten zo een aantal keer gevaarlijk te worden. Jolanda Smit stond als spits al vrij snel onder dubbele dekking, maar wist hier nog regelmatig aan te ontsnappen. Ook zij zorgde hiermee voor veel dreiging voorin. Het middenveld, gevormd door Heleen Floors, Maaike Tetelepta en Laureen Aalbers, voetbalde ook goed mee. Dit resulteerde in een aantal mooi uitgespeelde aanvallen en attractief voetbal. Zoals helaas wel vaker de laatste weken lukt het de Winterswijkers echter niet meer om zichzelf te belonen. Schoten op doel gingen over, naast of recht op de keepster af. Aan de andere kant van het veld kwam ook Quick '20 er een paar keer uit. Ze gokten hierbij vaak op de snelheid van de buitenspeelsters, maar de Winterswijkse defensie en keepster Daisy Vreman stonden goed. Tot aan de rust werd er aan beide kanten niet gescoord.

Ook na rust maakte Quick '20 dankbaar gebruik van haar volle bank en wisselde soms wel 4 speelsters tegelijk. Dit zorgde er voor dat de Winterswijkse defensie en het middenveld zichtbaar vermoeid raakten. De snelle uitvallen van Quick '20 werden steeds gevaarlijker en het duurde dan ook niet lang voor ze hieruit wisten te scoren.
FC Winterswijk hield het hoofd echter koel en bleef geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Wederom was het echter Quick'20 dat tot scoren wist te komen. Juliët Abbink stond een hele goede pot te voetballen en deed als linksback aanvallend een aantal keren zeer goed mee. Helaas legde ze het in een snelle aanval echter af tegen haar tegenspeelster die het 2e doelpunt op haar naam kon schrijven.
Niet veel later was daar gelukkig Heleen Floors die met een bekeken vrije trap de keepster verschalkte. Haar vingertoppen raakten nog net de bal, maar dit bleek onvoldoende om te voorkomen dt deze in het doel belandde: 2-1.
Even hoopten de zaterdag vrouwen dat dit het kantelpunt in de wedstrijd zou worden, maar niet veel later maakte de spits van Quick'20 een einde aan deze hoop. Een soloactie in het 16 meter gebied en een tikje dat haar uit balans bracht had een penalty tot gevolg. Hoewel keepster Daisy Vreman in de bekerwedstrijd heeft laten zien een 'Tim Krulletje' in zich te hebben wist ze dit schot niet te keren: 3-1.
Met nog een kwartier te spelen maakten de vrouwen uit Oldenzaal er 4-1 van. Een vrije trap werd netjes voorbij de Winterswijkse defensie gelegd en Maaike Tetelepta gaf haar tegenspeelster net iets teveel ruimte. Vakkundig lobte zij de bal over keepster Daisy Vreman heen en bracht hiermee haar ploeg op een veilige voorsprong.

FC Winterswijk bleef proberen en bleef goed voetballen. Sharon Groot Jebbink schoof regelmatig wat meer op, waardoor er ook op de helft van de tegenstander nog goed gevoetbald kon worden. Een kopbal van Anchell van Workum ging nog rakelings langs het doel, maar niet veel later was het dan toch raak. Maaike Tetelepta kon op de rand van het 16 meter gebied aanhalen en zag haar schot in de verre hoek verdwijnen: 4-2.
De tegenstoot van de Winterswijkers kwam echter te laat, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-2 verlies.

Zaterdag 8 april spelen we thuis tegen Enter Vooruit VR1 om 12.45 uur op Sportpark Jaspers.

Deel dit bericht