09-09
06-09-2014: FC Zutphen VR1 - FC Winterswijk VR1 (zat)
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

FC Winterswijk zaterdag vrouwen verliest nipt bij debuut in 3e klasse. Marloes Roerdink maakte de eerste treffer van het seizoen.

Na twee verloren bekerwedstrijden tegen teams die beide in een hogere klasse spelen dan FC Winterswijk, was het zaterdag 6 september tijd voor de eerste competitiewedstrijd voor de zaterdag vrouwen van het seizoen 2014-2015.
Om 14:30 uur klonk het fluitsignaal ten teken dat de wedstrijd tussen FC Zutphen vrouwen 1 en de zaterdag vrouwen van FC Winterswijk van start ging. De Zutphense vrouwen waren zich hier duidelijk meer van bewust en zetten direct volop druk. FC Winterswijk, dat door trainer Bert Klein Geltink was gewaarschuwd voor het speltempo, liet zich toch nog verrassen, liep constant achter de feiten aan en binnen 12 minuten lag de bal al twee keer in het netje. Zoals wel vaker bleken deze tegendoelpunten nodig te zijn om de zaterdag vrouwen wakker te schudden. De Winterswijkse speelsters zetten na de wat lucky tweede tegengoal samen hun schouders eronder en doorzagen het spel van FC Zutphen beter. Door te weinig rust en slordig balverlies kenmerkten de eerste 20 minuten zich echter nog steeds vooral door veel verdedigend werk aan Winterswijkse zijde en aanvallend voetbal van FC Zutphen. De korte drinkpauze halverwege de eerste helft leek FC Winterswijk goed te doen. Er werd rustiger gespeeld en voorzichtig ook een aantal kansen gecreëerd. Jolanda Smit was dichtbij de eerste goal na een knappe rush langs de zijlijn. De vrouwen van FC Zutphen zuchtten opgelucht bij het horen van het geluid van de paal die het schot van Jolanda wist te keren. Los van een paar kleine kansen kwam het in de eerste helft niet veel verder. Aan de andere kant wist FC Zutphen nog een aantal keer een goed uitgespeelde aanval op de mat te leggen waardoor de Winterswijkse defensie gedwongen werd scherp te blijven.

Na de ranja ontstond een heel andere wedstrijd. FC Zutphen liet zich verleiden om te snel de lange bal te spelen en begon fysieker te spelen. FC Winterswijk probeerde juist om sneller de bal rond te laten gaan en door positiespel langzaam op te schuiven richting de Zutphense goalie. In de tweede helft was Maaike Gerritsen het dichtst bij de openingstreffer. Haar vrije trap bleef net iets te lang stijgen waardoor deze vlak boven de lat achter het doel verdween. Ook FC Zutphen kreeg opnieuw een aantal goede kansen om de score uit te breiden maar faalde in de afronding. Keepster Daisy Vreman wist een aantal keer redding te brengen maar ook de achterhoedespeelsters Evelien Blikman, Anette Sloos, Lesley te Kortschot en Maartje Grevers gaven alles om een tegendoelpunt te voorkomen. Wellicht wat onverwacht was het na ongeveer 60 minuten spelen dan toch raak voor de Winterswijkers. Na een dieptepass van Wietske van Dijk was het Marloes Roerdink die goed doorliep op de uitgekomen keepster. Haar voet raakte de bal genoeg om deze voorbij de goalie te doen rollen en vervolgens wist Marloes heel beheerst af te ronden. Een zucht van opluchting klonk en direct was er ook het besef dat FC Winterswijk weer terug in de wedstrijd was.

In de resterende minuten werd er bij vlagen heel goed gespeeld. FC Winterswijk liet zien over veerkracht te beschikken en vocht voor iedere meter. Hoewel het nog een aantal kansjes wist te creëren zat een tweede treffer er niet in voor de zaterdag vrouwen. Na 89 minuten vond de scheidsrechter het wel best en zo verloor FC Winterswijk zaterdag haar eerste wedstrijd. De teleurstelling over de snelle tegengoals was achteraf voelbaar, maar het gevoel zeker niet onder gedaan te hebben en veerkracht getoond te hebben overheerst. Aanstaande zaterdag 13 september spelen de zaterdag vrouwen thuis om 15.15 uur. Juliana '32 vrouwen 1 uit Hengelo (Ov.) is dan de tegenstander.

Deel dit bericht