13-11
07-11-2015: FC Winterswijk VR1 (zat) - SVZW VR2
Afbeelding: Zaterdag VR1 seizoen 2015-2016

Op zaterdag 7 november speelden de zaterdag vrouwen opnieuw een 6 punten wedstrijd. Dit keer was SVZW VR2 de tegenstander. Ook SVZW heeft dit seizoen nog niet verloren en ook zij wisten van grote concurrent FC RDC VR1 te winnen.

Hoewel trainer Theo van der Zwet zijn ploeg aanspoorde direct fel te beginnen, stonden nog niet alle koppies op scherp in het eerste kwartier van de wedstrijd. FC Winterswijk speelde rommelig en liet SVZW in haar spel komen. Direct was zichtbaar dat er een aantal bepalende speelsters in de as van het veld liepen. Het eerste vrouwenelftal van SVZW, dat uitkomt in de 2e klasse, was dit weekend vrij en gelukkig voor SVZW VR2 waren er een aantal speelsters van het eerste bereid mee te spelen. Voor de zaterdag vrouwen bleek dit een stuk minder gunstig. Uit twee persoonlijke fouten vielen al heel snel twee tegendoelpunten. Waar onze achterhoede normaal gesproken stevig staat en zich niet zo makkelijk laat overlopen konden zij dit keer niet voorkomen dat er twee speelsters van SVZW vrij binnen konden schieten.

FC Winterswijk wist zich na deze tegendoelpunten wel weer te herpakken. Langzaam kwamen de zaterdag vrouwen meer in de wedstrijd en bij vlagen werd er erg goed gevoetbald. FC Winterswijk kreeg steeds meer en grotere kansen. Een ingestudeerde corner tussen Wietske van Dijk en Fleur Grevers zette de defensie van SVZW op het verkeerde been. Helaas raakte het schot van Fleur hard de lat. Niet veel later ging een schot van haar maar net naast en stuurde ze Maaike Gerritsen met een prima steekpassje nog de diepte in. De keepster van SVZW stond echter een prima pot te keepen en in de eerste helft werd er dan ook niet gescoord.

In de tweede helft startten de Winterswijkers iets beter. Nog altijd werd er echter te weinig gezocht naar de zwakke plek van SVZW en werd er bij balverlies niet snel genoeg omgeschakeld. Naarmate FC Winterswijk steeds meer druk uitoefende op de achterhoede begon deze meer te wankelen. Toch was het SVZW dat de voorsprong uit wist te breiden: 0-3.

De wedstrijd ontvouwde zich langzaam steeds meer in een onvriendelijke pot waarin veel tijd gerekt werd en er veel fysiek in de strijd gegooid werd. Hoewel bij veel speelsters het geloof in een goede afloop al leek te zijn verdwenen wisten de zaterdag vrouwen toch kort hierna te scoren. Jolanda Smit, die goed de ruimte tussen de linies zocht, kon vanaf 16 meter vrij op doel schieten en met een hoge bal verschalkte ze de doelvrouw: 1-3.

In het laatste kwartier besloten de zaterdag vrouwen achterin 1 op 1 te gaan spelen in een laatste poging nog een punt uit de wedstrijd te halen.
Met wat meer overzicht en rust in het spel hadden de zaterdagvrouwen wellicht nog meer kansen kunnen creëren, maar opnieuw waren het de vrouwen uit Wierden die de ruimtes wel wisten te vinden. Zo liepen zij nog uit naar 1-5.

Na 90 minuten floot scheidsrechter Hamer af voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd om snel te vergeten en weer een reden om extra hard te trainen. Komend weekend gaan de zaterdag vrouwen op bezoek bij Blauw Wit ’66 VR1.

Deel dit bericht