15-09
09-09-2017: FC Winterswijk 4 (zat) - AZSV 9
Afbeelding: Zaterdag 4

‘We gaan Europa in, we gaan Europa in’

Gisteren moesten de jonge helden van FC Winterswijk de tweede wedstrijd in het bekertoernooi afwerken. De tegenstander was het lastige AZSV uit Aalten. Daarvan weet je nooit wat je er aan hebt. Die kunnen soms verrassend goed voor de dag komen. Gelukkig bleek dat deze keer niet het geval. Behoudens een paar gevaarlijke afstandsschoten kwamen ze er tegen de gretige jonge helden niet aan te pas.

Al na twee minuten schoot Jelle Krooshof een vrije schop tegen de touwen: 1-0. Enigszins geholpen door de keeper. Het leder glipte hem door de handschoenen. Niet vreemd natuurlijk. Als je een kwartier daarvoor nog thuis je tanden staat te poetsen, vervolgens snel in een auto richting Winterswijk springt, om daar één minuut voor aanvang wedstrijd, je nog half aankledend, het veld oprent. Tien minuten later zag hij er weer niet goed uit. Hij pareerde een knal van Berend Lammers niet goed. De rebound was voor ‘Kroos’, die zijn tweede van de middag aantekende: 2-0.

De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. De jonge helden hadden het zwakke AZSV in de tang. Maar toen het na een half uurtje begon te regenen, keerde het tij. De spits van de gasten worstelde zich eindelijk een keer los en poeierde de bal tegen de lat. Iron-Jan Nieuwenhuis had er de vingertoppen nog tussen, maar schrok zich een hoedje. Kort daarna weer een pegel. Wat lager deze keer. Eindstation: de stalen vuisten van Iron-Jan. Wederom schrikken. Had het zo maar gelijk gestaan. De jonge helden waren even van slag. Vergaten daarna ook te voetballen. Gecontroleerd de bal rondspelen was er niet meer bij. Iedereen liep overal en nergens. Als een kip zonder kop, de gaten dichtlopend. Het rustsignaal klonk dan ook als een bevrijding.

In de kleedkamer werden de puntjes op de i gezet. Rustig blijven, geen gekke dingen doen, houd je positie en maak breed dat veld, dan komt het allemaal vanzelf. Met die zalvende woorden ging men de groene mat weer op. En al binnen een minuut had het effect. Berend Lammers was de gelukkige: 3-0. Er volgden meer mogelijkheden. Zo kopte Kroos een afgemeten voorzet van Yaniek van de Stoep naast. Een schot uit de draai van Daniël van Rienen had hetzelfde resultaat. De grootste kans was voor Steven ‘Turbo’ Thangathurai. Hij werd na een prima combinatie over meerdere schijven 1 op 1 voor de keeper gezet. Helaas ging ook zijn inzet via de keeper naast. Toch liep ook de tweede helft niet helemaal zoals het moet. Het spel was te gehaast. En zo oogde het rommelig. Daar moet nog wel wat op getraind worden. De eindscore had nog iets hoger kunnen uitvallen, als het afstandsschot van Bart de Jong iets lager gemikt was. Nu spatte zijn kogel onderkantje lat het veld weer in.

Zo bleef het bij 3-0. En dus een ronde verder. Uitstekend gedaan jongens! In de kleedkamer klonk het ‘We gaan Europa in’ als muziek in de oren. En inderdaad, de kortste weg naar Europees voetbal is via het bekertoernooi. Dus wie weet, haha. Trouwens, over muziek gesproken, binnenkort kunnen we de jonge helden al van heinde en ver horen. Ze gaan op de muzikale toer. Of dit het voetbal ten goede komt? Ik heb zo mijn twijfels. En of de coach het wat vindt? Tja, da’s al een ouwe man hè. Van een andere generatie. We gaan het beleven.

OPeee

Deel dit bericht