12-01
10+11-01-2015: FC Winterswijk D1 speelt Euro-cup in Heiden
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

Afgelopen weekend heeft onze D1 deel genomen aan een groot internationaal zaalvoetbal Toernooi in Heiden (Duitsland). Welke speler van 11 of 12 kan zeggen dat hij tegen HSV, Hannover '96, VfL Bochum, Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg en Fortuna Düsseldorf heeft gespeeld? Onze jongens dus wel, afgelopen zaterdag en zondag hebben we tegen al deze tegenstanders gespeeld. Het deelnemersveld bestond uit 24 ploegen van 4 verschillende nationaliteiten, 3 amateur-verenigingen waarvan wij er één waren, verder was er een voetbalschool uit Barcelona en 19 profploegen, waaronder Norwich City, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen.

Het is niet verwonderlijk dat we onze poulewedstrijden zaterdag verloren, het niveau was enorm hoog. De uitslagen waren als volgt:
Fundation Marchal (Spanje) - FC Winterswijk : 6-1 (doelpunt Angelo)
FC Winterswijk - HSV : 3-0 (2 minuten voor tijd nog 0-0)
FC Winterswijk - Borussia Dortmund : 0-6
VFL Bochum - FC Winterswijk : 3-1 (prachtig doelpunt Kay)
FC Winterswijk - Hannover '96 : 0-2

Wel was voor ons duidelijk dat we elke wedstrijd beter gingen spelen, onze tegenstanders spelen in de winter zaalcompetitie terwijl wij nog maar één keer in de zaal gespeeld hadden. Ook lieten we af en toe prima spel zien.

Zondag stond de strijd voor plek 21 t/m 24 op het programma, ook nu weer met mooie tegenstanders. Naast de thuisploeg FC Heiden speelden we tegen Fortuna Düsseldorf en VfL Wolfsburg. Helaas konden we in de wedstrijd tegen FC Heiden onze opgelegde kansen niet
benutten waardoor deze wedstrijd in 0-0 eindigde. VfLWolfsburg was te sterk en won met 3-0. De laatste wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf lieten onze jongens zien dat ze dit toernooi veel geleerd hebben, er werd uitstekend tegenstand geboden en ook een paar mooie kansen gecreëerd. Helaas stonden lat, paal en keeper succes in de weg. Uiteindelijk werd deze wedstrijd ook met 2-0 verloren, waardoor we het toernooi met een 23e plaats afsloten. Ook de 23e plek leverde nog een mooie beker op.

Al met al een fantastisch weekend, waarin onze jongens zich kranig hebben geweerd tegen een overmacht aan tegenstand, met wat meer geluk hadden we nog wat meer punten gepakt. Zo waren we tegen HSV en Hannover '96 dicht bij een punt.
Voor onze tegenstanders had Rob vaantjes van FC Winterswijk geregeld, uniek want wij waren het eerste team in de geschiedenis van de vereniging die hier gebruik van gemaakt hebben, en niet voor niets. Ook wij kregen er diverse voor terug, wel opvallend dat wij dit beter voor elkaar hebben dan menig profclub. Zo kregen we niets van VfL Wolfburg, Fortuna Düsseldorf en VfL Bochum.

Al met al een goed begin van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Deel dit bericht