18-02
14-02-2016: FC Winterswijk 8 (zon) - Hoeve Vooruit 2
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2015-2016

FCW8 doet goede zaken na winst op Hoeve Vooruit

Er zijn van die zondagmorgens dat je rond een uur of acht uit het raam kijkt en denkt: waarom in godsnaam?! Deze zondagmorgen paste uitstekend in dat lijstje. Kou, natte sneeuw, veld 3... Het kon beter. Maar toch begon FC Winterswijk 8 in 2016 uitstekend. Na een moeizaam begin tegen Hoeve werd in de tweede helft toch het verschil gemaakt. Een 4-1 overwinning die op basis van de tweede helft nog wel hoger had kunnen uitvallen.

Ondanks een behoorlijk aantal afwezigen had de trainer de beschikking over 14 fitte spelers. De tegenstander had er evenveel dus daar kon het verschil niet mee worden gemaakt. Het verschil was binnen de lijnen ook nauwelijks aanwezig. De grootste kansen waren in de beginfase zeker voor Hoeve Vooruit, maar de goal viel na een uitstekend uitgevoerde counter aan de andere kant. JP gaf het laatste zetje: 1-0. Dat was meteen ook vrijwel het laatste kunststukje van linkshalf Iniesta, zoals hij zichzelf graag noemde. Waarom hij dat doet is op basis van die twintig minuutjes volstrekt onduidelijk. Misschien komt het nog een keer.

Een tegengoal leek na de 1-0 wel een kwestie van tijd. Die kwam er ook. Net voor rust had FCW8 weer op voorsprong moeten komen, maar Robert B faalde oog in oog met de doelman. Die voorsprong kwam er na de thee alsnog. Of het komt door het onnavolgbare tactische gelul in de rust in de kleedkamer is echter zeer de vraag. De tegenstander was simpelweg niet bij machte het spel langer dan drie kwartier vol te houden en gaf veel meer ruimte weg. Kansen voor de thuisploeg volgden elkaar in rap tempo op, maar op goals moesten we te lang wachten. Uiteindelijk was het de prima ingevallen Joey die de ban brak met een flinke uithaal na een hoekschop van Robert M.

Daarna waren er kansen voor meerdere spelers. Sonny bleef het proberen en uiteindelijk besliste hij het duel alsnog: 3-1. De wedstrijd was  gespeeld, maar FCW8 wilde en kreeg meer. Robert B maakte het Winterswijkse kwartet compleet: 4-1!

Een mooie overwinning en gezien enkele verrassende uitslagen in de competitie bezet FCW8 nu de derde plaats. Om nog hoger te eindigen moet respectievelijk 7 (GSV) en 8 (Longa) verliespunten worden ingehaald. Het motto voor de komende tijd is dus: derde plek vasthouden, alles winnen en, zoals ze dat in het mooie Twente zeggen: KWW; 'kieken wat wordt'.

Deel dit bericht