16-03
14-03-2015: Grolse Boys 2 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4 seizoen 2014-2015

Tegen een fysiek sterke tegenstander hebben de jonge helden van FC Winterswijk 4 afgelopen zaterdag het onderspit moeten delven. Verdiend, dat moet gezegd. Het waren allemaal flinke stevige knapen. En ik denk ook dat het merendeel van hen door de week heel wat uurtjes in de sportschool doorbrengt.

Vanaf de aftrap werd de equipe van coach Peter de Smidt met flink wat pressie op de eigen helft vastgezet. Tegenhouden, meer zat er in het begin niet in. De Grolse Boys hadden het betere van het spel en waren in het duel net iets feller. Tot twee keer toe kroop FC Winterswijk door het oog van de naald. Maar de jonge helden hielden stand. Groot was dan ook de vreugde, toen uit een spaarzame uitval Wiljan Schreurs de bal op het middenveld oppikte, als een bizon dwars door de defensie opstoomde, iedereen zijn hoeven liet zien en koeltjes afrondde: 0-1. Vader Alfred glom van trots. Zijn zoon liet toch maar eens eventjes zien hoe het moest. Prachtig! De mannen uit Groenlo lieten echter de kop niet hangen en bleven gevaarlijk. Een doelpunt kon niet uitblijven. En uit een scrimmage voor het doel, waarbij de scheids een handsbal ontging, werd de verdiende gelijkmaker over de lijn gefrommeld: 1-1. Niet veel later werd het ook nog 2-1. Het was dat de van FC Winterswijk 3 geleende sluitpost Wessel Beijers - wat een puike keeper is dat toch ook - onder de lat stond. Anders had de score na 45 minuten heel wat pijnlijker geweest.

Na rust een ander spelbeeld. Ik denk dat men een donderspeech te horen heeft gekregen, want er zat veel meer gif in het spel van de jonge helden. Men vond elkaar beter en probeerde voetballend onder de druk vandaan te komen. Een prima een-tweetje tussen Teun Koldeweij en Wessel Lammers werd door eerstgenoemde naast geschoten. Kort daarna kreeg Wiljan Schreurs het weer op zijn heupen. Helaas stond nu de paal in de weg. En daar zie dan de pech voor de één en het fortuin voor de ander. Want in plaats van de 2-2, valt aan de andere kant de 3-1. Met een prachtige lob passeerde de spits - hij zou bij menig profclub niet misstaan denk ik - de volledig kansloze Wessel Beijers. De jonge helden bleven echter knokken voor wat ze waard waren. Kort na de genoemde tegenslag knalde Roy Oonk op de lat. Maar in de rebound was hij alsnog spekkoper. De inzet van Wiljan Schreurs veranderde hij precies genoeg van richting: 3-2. Even later ging een schot van Daan de Smidt, die een prima invalbeurt had en met een paar fraaie individuele passeeracties de handen van het publiek op elkaar kreeg, maar net naast. Ook werd een voorzet van hem door een verdediger van de thuisploeg nog bijna in eigen doel gewerkt. De 3-3 hing in de lucht. Toch was het ook nu weer aan de overzijde raak. Ongelukkig uitverdedigen van Yaniek van der Stoep zorgde voor de tegentreffer: 4-2. De deur viel definitief in het slot door een schitterend afstandsschot van de geweldige spits van Grolse Boys: 5-2.

Rest mij te eindigen met het uitspreken van mijn complimenten naar het hele team. De jonge helden hebben stuk voor stuk gevochten als leeuwen. En als je dan uiteindelijk verliest van een stelletje Stallones en Schwarzeneggers, is dat helemaal geen schande. Verder wil ik nog noemen de van FC Winterswijk 2 geleende “man met de vlag”: Freddy Dommerholt. Ook aan hem heeft het niet gelegen. Hij stond zijn mannetje en verving de afwezige Henk Redeker met verve. Helemaal top!

OPeee

Deel dit bericht