18-11
16-11-2019: FC Winterswijk 4 - Victoria '28 2
5712

De Jonge Helden blijven op koers

In de eerste van drie opeenvolgende thuiswedstrijd tegen een op papier zwakke broeder deden De Jonge Helden zaterdag dat wat ze moesten doen: winnen! Met maar liefst 6-1 werd Victoria ’28 terug naar Enschede gestuurd.

De vorige week nog als gelegenheidskeeper opgestelde Jelle ‘de nul’ Krooshof stond niet meer onder de lat. Coach De Smidt had met Tijmen Kobes van Zaterdag 2 weer voor een echte keeper gezorgd. Het was al de tweede keer dit seizoen dat Tijmen zijn opwachting maakte. En ‘de frikandel’ deed het ook nu weer foutloos.

Eigenlijk was de wedstrijd voor rust al beslist. FC Winterswijk was duidelijk de betere. Door doelpunten van Tibor van de Linde, Bart de Jong (2x) en Sebastiaan de Vries stond het na 35 minuten al 4-0. Voor ‘Bat’ was het helemaal mooi. Hij stond in eerste instantie namelijk als wissel op het wedstrijdformulier. Maar omdat Jelmer van der Stoep zich te laat had gemeld en hij daardoor zijn basisplaats had verspeeld, mocht het stijlicoon van De Jonge Helden als rechtsbuiten beginnen. “Komt goed coach”, zei de zelfverzekerde, van origine rasechte verdediger. “Ik zal je niet teleurstellen.” En dat deed hij ook niet. Tot twee keer toe verraste hij de keeper in de korte hoek. Victoria ’28 had niet veel in te brengen. Slechts een paar keer kwamen de groen-witten in de buurt van ‘de frikandel’. Zonder echt heel gevaarlijk te worden trouwens.

In het tweede bedrijf liep het totaal anders. De Jonge Helden vonden het wel best geloof ik. Het fraaie voetbal van de eerste 45 minuten was verdwenen. Onze gasten daarentegen waren met een heel andere instelling uit de kleedkamer gekomen. We laten ons hier niet met een nulletje of acht van de mat spelen, zullen ze hebben gedacht. De mouwen werden opgestroopt en ze vlogen er stevig op. Met alle gevolgen van dien. In no time regende het blessures. Een lies, een teen, een knie… Het water in de waterzak verdampte als sneeuw voor de zon. Het ene na het andere zwarthemd verliet dan ook de arena. En wie had gedacht dat de storm halverwege wel zou gaan liggen, toen Tibor voor 5-0 had gezorgd, kwam bedrogen uit. Victoria ’28 bleef het proberen. ‘De frikandel’ kreeg ook veel meer te doen. Veel van dat veel meer kon hij gelukkig tegenhouden. Maar één keer was een verdekt schot ook hem toch echt te machtig: 5-1.

Het laatste kwartier was weer voor De Jonge Helden. Nadat Sjonnie van der Stoep de paal had geraakt en Wessel Lammers van twee meter – ja, je leest het goed, VAN TWEE METER – de bal over het doel had gelepeld, schoof Sjonnie de bal voor de laatste keer het doel in: 6-1. Pogingen van Wessel, Sebastiaan en Teun Koldeweij om ook nog die zevende te maken, hadden helaas geen succes.

Zo waren Bat en Tibor met elk twee treffers de gevierde mannen. Waarbij Bat net even iets meer credits kreeg. In tegenstelling tot zijn aanvoerder scoort hij tenslotte niet iedere week. Daar werd hij tijdens de derde helft ook nog even lachend op gewezen: “Lekker Bat! Je maakte vanmiddag in anderhalf uur meer goals dan kills bij een avondje Call of Duty”.

OPeee

Deel dit bericht