24-03
21-03-2015: FC Winterswijk D1 - Longa '30 D1G
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Longa ’30 D1G, de enige streekderby voor ons in de tweede divisie. De uitwedstrijd destijds in Lichtenvoorde verliep voor ons zeer teleurstellend, het resultaat een 1-0 nederlaag deed misschien denken dat er wat voor ons te halen viel, maar we waren volstrekt kansloos. Het had net zo goed 10-0 voor Longa '30 kunnen zijn, zoveel beter waren zij die wedstrijd.

De afgelopen weken hebben we bewezen dat we in een opwaartse lijn terecht zijn gekomen, en deze lijn moest vandaag door gezet worden. Zonder Jurriën die helaas vrijdag op de training geblesseerd was geraakt, maar wel weer met Twan die voor het eerst sinds december weer van de partij was, begonnen we aan de wedstrijd.

Nadat Max de wedstrijd bespreking had gedaan in kleedkamer, konden we het veld opdraven, waar de scheidsrechter nog wat puntjes op de i wilde zetten. Zo moest Siebe zijn geboortedatum aangeven omdat hij niet duidelijk genoeg ja had gezegd, en ook Esteban kreeg een controle of hij geen harde dingen onder zijn thermo legging had. Hij floot warrig, maar dit had gelukkig geen invloed op het resultaat.

In de eerste minuut kreeg Longa '30 een vrije trap te nemen, en zoals zo vaak staat onze verdediging bij standaard situaties niet goed, waardoor het meteen gevaarlijk wordt maar de kopbal verdwijnt naast ons doel. Vanaf dit moment bepalen wij het spelbeeld, en zijn we veelvuldig in balbezit, zonder zelf ook echt gevaarlijk te worden. In de tiende minuut wordt Esteban de diepte in gestuurd maar zijn schot gaat vanuit een lastige hoek naast het doel. Halverwege de eerste helft is het Kay die met een mooie steekbal Sebastiaan richting het doel van Longa '30 stuurt, hij schiet de bal langs de Lichtenvoordse keepster maar helaas ook langs het doel. Even later komt de bal uit de kluts bij Esteban die vanaf de zestien uithaalt, maar het schot mist iets aan kracht waardoor het een gemakkelijke prooi voor de keepster is. Door de druk die wij op Longa '30 zetten kunnen zij niet anders dan de lange bal hanteren die steeds voor ons is. Vlak voor rust zien we dat concentratie
even weg is, maar echt gevaarlijk worden de gasten niet. Ruststand 0-0.

De tweede helft beginnen we matig, we zijn niet scherp in de duels en deze duels worden nu door Longa '30 gewonnen, maar positioneel staan we nog steeds uitstekend waardoor Longa '30 niet gevaarlijk kan worden. Halverwege de tweede helft nemen we het heft weer in handen. Eerst is het een vrije trap van Fabian die voor de voeten van Siem komt, hij bedenkt zich geen moment maar schiet hoog over. Aan de andere kant krijgt Longa '30 een aantal hoekschoppen maar nu staan we wel goed te verdedigen waardoor deze niet gevaarlijk worden. Tien minuten voor tijd is het Esteban die Angelo met een steekbal de diepte instuurt, maar de voorzet van Angelo kan net op tijd uitverdedigd worden. Aan de andere kant wordt slecht uitverdedigen ons bijna fataal, maar goed uitkomen van Boris voorkomt een Lichtenvoords doelpunt. Vijf minuten voor tijd is het Fabian die Esteban inspeelt, Esteban ziet Angelo vertrekken en steekt de bal er weer tussendoor, maar goed verdedigen voorkomt dat Angelo deze kans kan benutten. Ook weet Kay Sebastiaan nog weer een keer in stelling te brengen, helaas is de aanname niet helemaal goed waardoor het ook hier weer net lukt. Longa '30 probeert het nog in de laatste minuten maar hun schoten vliegen ver naast of over waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Na de wedstrijd kregen we een groot compliment van de begeleiding van Longa '30, door onze manier van spelen konden zij alleen de lange bal hanteren waardoor wij hun het voetbal onmogelijk hebben gemaakt. Positioneel stonden we uitstekend.

Dit was een echte teamprestatie, uitblinker aan onze kant was Teun die werkelijk overal tussen zat vandaag. Na de winterstop hebben we nu 7 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week de hele lastige uitwedstrijd tegen Schalkhaar. Laten we zorgen dat we collectief weer zo goed staan dan kunnen we misschien voor een stuntje zorgen.

Deel dit bericht