23-09
23-09-2017: FC Winterswijk JO9-3 - Lochem SP JO9-2
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen Lochem SP JO9-2.
Met acht spelers (Lenn deed mee bij JO9-2) mocht deze tegenstander besteden worden.
In de warming-up was al duidelijk dat we (net als vorig seizoen) ook deze wedstrijd fysiek de mindere ploeg waren.
En dat fysieke verschil kwam met name in de eerste helft tot uiting.

Met Rens in het doel kwam FC Winterswijk al snel 0-1 achter. Met een schot vanaf de linkerkant maakte de jarige Guus (nogmaals gefeliciteerd, Guus!) echter ook al vrij snel weer gelijk: 1-1. Hierna was Lochem een tijdlang duidelijk de betere op het veld, hetgeen ook in de score tot uiting gebracht werd. Tijdens de time-out (na 10 minuten spelen) was de stand dan ook 1-3.

Ook in het 2e deel van de 1e helft wist Lochem nog 3x te scoren, waardoor de ruststand 1-6 was. Ondanks deze stand had ook FC Winterswijk best wel kansen gekregen. Zo schoot Joshua na een goede pass van Keano in de handen van de keeper, en werd er keurig opgebouwd van keeper Rens via Efraïm en Joshua naar Keano die helaas naast mikte. Jammer was de 1-6, waarbij Rens probeerde op te bouwen maar de bal precies bij de tegenstander in de voeten speelde en vervolgens zelf uit positie was.

In de tweede helft kreeg Efraïm het keepersshirt aan. Hij kon niet voorkomen dat Lochem al snel de 1-7 scoorde. Jim en Joshua kregen kansen, maar hun schoten misten de kracht om de grote sterke keeper van Lochem te verschalken. Toch zag je het veldspel beter worden. Thom stond weer als een leeuw te verdedigen, Mats wist regelmatig de aanval van Lochem te onderbreken en er werd bij vlagen prachtig gecombineerd richting de voorwaartsen. Uit een van die combinaties werd Jim vrijgespeeld. Zijn poeier werd nog gestopt door de keeper, maar uit de corner die daarop volgde wist Keano de 2-7 binnen te frommelen. Kort daarna onderschepte Guus een pass van de keeper van Lochem, kon hij oplopen en onhoudbaar binnenschieten: 3-7. Toen even later Joshua met een mooi afstandschot de 4-7 scoorde leek er zowaar nog wat te halen. Rens leek zich tot twee keer toe vrij te spelen, maar werd beide keren toch nog van de bal gelopen door de grote verdedigers. Een mooie aanval leverde een kans op voor Jim en ook Keano kreeg nog een aardige schietkans. Helaas viel de 5-7 niet, en zoals zovaak viel het doelpunt daarna aan de andere kant: 4-8. Lochem wist er zelfs nog 4-9 van te maken, wat ook de eindstand was.

Al met al een terechte nederlaag, waarbij vandaag opnieuw de fysieke kracht van de tegenstander een struikelblok bleek. In de tweede helft hebben de we echter laten zien dat door combinatiespel ook tegen zulke grote tegenstanders best doelpunten gemaakt kunnen worden. Voortaan zullen we dus minder onder de indruk moeten zijn van de grote tegenstanders, en net zo combineren als vandaag de tweede helft. Dan komt het vast goed ....

Deel dit bericht