11-11
De Tukkers D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Wederom wend ik mij eerst even tot onze sponsor, want het begint serieuze vormen aan te nemen: we staan inmiddels, nog wel met 2 andere teams samen, bovenaan, na de wedstrijd van gisteren. OK, we zijn pas halverwege het seizoen, maar alles ontwikkelt zich in de goede richting. Misschien leuk om in de kerstperiode aan teambuilding te doen en bijvoorbeeld een middagje met ons team te gaan bowlen bij het mooiste en meest gastvrije hotel van Winterswijk en omstreken…..

De eerste helft:
De Tukkers is dit seizoen een team dat voornamelijk uit eerstejaars spelers bestaat. Daardoor hebben zij het moeilijk. En tegen ons kregen ze het ook al snel moeilijk. Direct vanaf de aftrap weten we de tegenstander flink onder druk te zetten. We hebben al direct een corner, die Hamza vanaf links neemt. In Pepijn en Bram hebben we een ware luchtmacht binnen ons team. Deze keer mocht Pepijn mee naar voren en Hamza’s bal wordt heerlijk door Pepijn, onhoudbaar, binnengekopt: 0-1. Lekker begin, terwijl de tegenstander nog niet eens op onze helft was geweest. Deze helft hebben we de wind voornamelijk in de rug waardoor de tegenstander het extra moeilijk heeft om eruit te komen. We weten ze gigantisch goed onder druk te zetten. In de 11e minuut schiet Hamza een keer op de goal. Naar later zal blijken staat z’n vizier vandaag niet op scherp. Dit schot wordt door de keeper tegengehouden maar de afvallende bal is echter voor Clinton die z’n inzet, hoe is ’t mogelijk, over ziet gaan. Ondertussen vordert de tijd en komen we zelf nauwelijks in de problemen. Door goed druk te zetten maken we het de tegenstander heel moeilijk. Zo komt in de 20e minuut een terugspeelbal van De Tukkers bij hun keeper. Door het druk zetten moet hij de bal snel wegtrappen, pardoes in de voeten van Nick,. Zijn schot gaat echter net voorlangs. Wat er goed ging deze helft was het druk zetten, maar er ging ook nog wel het een en ader mis: er werd te slordig, vaak te nonchalant samengespeeld. Te slapjes met de binnen- of buitenkant combineren waardoor er veel ballen niet aankomen, maar ook weten we te weinig uit onze kansen te halen.

De tweede helft:
Het begin leek een kopie van de eerste helft. Wederom krijgen we direct een corner, genomen door Hamza, en wederom komt Pepijn in stelling. Nu kan Pepijn echter net niet bij de bal. In de 10e minuut weet Jurre, die vanmiddag een hele goede pot voetbalt, nabij de rechtercornervlag opgesloten tussen diverse tegenstanders, de bal fantastisch voor te zetten. Stijn (!) staat op de juiste plaats en scoort heerlijk 0-2. Mooi voor Stijn en prachtig van Jurre. 5 minuten later weer Jurre (!). Een mooie uitval over rechts waarbij hij met een mooie cross Stijn bedient. Dit keer is het schot voor de keeper. Twee minuten later weer een aanval over rechts via Jurre (!), waarbij hij Hamza bedient. Zijn schot gaat echter naast. In de 25e minuut dan een mooie uitval over links waarbij Joery Hamza heerlijk wegstuurt. Hamza komt in de 16 1:1 op de keeper ….. hij kan het nog: 0-3. Drie minuten later tenslotte, hij hield niet op, weer een mooie pass van Jurre, nu naar Joery, die dan ook nog even de 0-4 aantekent. Deze is ook mooi voor Joery!

Een verdiende en duidelijke overwinning. Komende week voor het eerst thuis op ons nieuwe complex, tegen AZSV. Iedereen weer een goede week, lekker trainen en zorg dat je zaterdag fit voor de dag komt.

Deel dit bericht