26-12
FC Winterswijk 8 (zon) - MEC 3
Afbeelding: Zondag 8 seizoen 2013-2014

Mooie speech in de rust!

Afgelopen zondag kwam MEC 3, de nummer één-na-laatst van de competitie, op bezoek bij koploper FC Winterswijk 8. Nadat de afgelopen 5 wedstrijden op rij telkens 3 punten opleverden gingen we vandaag voor nummer 6 in dat rijtje.

Het begin was fantastisch: goede aanval tik, tik tik. Voorzet van Tom K, verdediger ruimt half op Jordi pakt de bal op en schiet binnen 20 seconden de 1-0 binnen! Niet veel later had Domi een fantastische dieptepass in huis. Hij plaatste de bal met gevoel achter de verdediging van MEC in de loop van Tommetje K die de bal rustig in de korte hoek werkte: 2-0! Een ingestudeerde vrije trap leverde de volgende kans op voor FC Winterswijk 8, na een balletje breed kreeg Jasper de bal voor z'n voeten maar helaas plaatste hij de bal op de kruising. Ook Joris kreeg de kans op de 3-0. Na een prachtig balletje van Jordi over de verdediging van MEC probeerde Joris met een lobje te scoren, maar de bal ging net te hard en dus over de goal. Vlak voor rust deed MEC echt wat terug. Een goede voorzet werd bij de tweede paal niet weggewerkt en zo kon de linksbuiten van de tegenstander de bal wat gelukkig via de onderkant van de lat binnen werken: 2-1.

Waar het normaal gesproken bij ons in de rust over Pokémon, de avond ervoor en zusjes/moeders gaat had manager Nakken zowaar een donderspeech in huis voor zijn mannen. Het spel was zwak, niet om aan te zien, inspiratieloos. Dit wilde hij in de tweede helft dus niet meer zien, hij eiste van zijn spelers een totaal andere tweede helft. 'Net zo als vorige week anders ga ik na de wedstrijd direct naar huis' besloot hij zijn speech.

De speech maakte zoveel indruk op de spelers dat ze de tweede helft fanatiek begonnen en de tegenstander het eerste kwartier een beetje plaagden met hier en daar een aanvalletje. Na een kwartier voetballen in de tweede helft vloog de 3-1 dan toch de netten in. Na een goed lopende aanval kreeg Jordi de bal op de achterlijn, Joey sloot bij op de 16-meter en haalde uit met links. Dit was een uiterst zwakke poging, maar omdat het uitverdedigen nog zwakker was belandde de bal voor zijn sterkere rechtervoet en hij haalde snoeihard uit: 3-1! Niet veel later was het wederom Jordi die een medespeler de kans bood om te scoren. Na een fantastische onderschepping en een schitterende steekpass kwam de bal bij Tom K, die vanuit een lastige hoek de 4-1 binnenschoot! Na de 4-1 besloot trainer Paul om Davey Nees te laten debuteren voor de trots van de plaatselijke FC. Davey luisterde zijn debuut op met een geweldige assist. Het begon op eigen helft waar hij zijn tegenstander met een 'panna' te kijk zette, vervolgens snelde hij met bal aan de voet over de middellijn. Hij gaf een prachtige bal op de Graziano van het 8e (Tommy W.) die zoals zijn naam al doet vermoeden scoorde: 5-1. Na deze goal bloedde wedstrijd langzaam dood. MEC scoorde in de laatste minuut nog de 5-2 na wederom dramatisch uitverdedigen.

Conclusie. Na de wedstrijd was Paul uiteraard content met de manier van voetballen in de tweede helft. Jordi speelde een fantastische 2e helft en is daarmee ook Man of the Match geworden, zeker neem ik hierbij in mijn achterhoofd mee dat hij al 45 minuten in het 7e gespeeld had voor onze wedstrijd.

Volgende week zijn we vrij en kunnen we rustig afwachten wat te concurrentie doet. Dit afwachten doen we vanuit London waar een deel van het team op trainingskamp is. Via-via is mij ter ore gekomen dat het om een afwerktraining met Eto'o gaat.

Was getekend,
Joris Kansenmisser

Deel dit bericht