08-04
FC Winterswijk D1 - FC Trias D1
Afbeelding: D1 met sponsor seizoen 2013-2014

Na de fantastische overwinning van vorige week op FC Twente D2 (Hengelo) voor de beker nu dan een van de spektakelstukken van het seizoen, namelijk de derby tegen FC Trias. Dan is er weinig nodig om de jongens gemotiveerd te krijgen, want de wedstrijd leefde al enige tijd in beide kampen.

Het groepsgevoel binnen ons team werd vooraf in de kleedkamer onderstreept met het gezamenlijk rood spuiten van de haren. Zo gaat dat als je "ten strijde trekt". De beleving zat er overduidelijk "tot op de laatste haarvezel" in. Daarna kwam Rob met z'n tactisch meesterplan, namelijk het geheim van Action Man en het hondenspeeltje "kip met kop". Ik ga dit natuurlijk niet in detail uitleggen want tegenstanders proberen op alle mogelijke wijzen overal hun voordeel uit te halen. Duidelijk is dat het plan uiteindelijk fantastisch door het team is uitgevoerd, want .......

De eerste helft:
We beginnen lekker scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. We hebben deze helft duidelijk het betere van het spel. In de 2e minuut wordt Nick lekker weggestuurd door Hamza en zijn schot gaat ziedend over. Drie minuten later stuurt Pepijn met een splijtende pass Nick diep weg. Hij gaat een duel aan met de laatste man van FC Trias en verliest de bal, die slim wordt meegenomen door Jurre. Deze gaat alleen op de goal af en scoort bekwaam de 1-0. Daarna blijven we het betere van het spel houden, domweg omdat er door ons harder gewerkt wordt en we veel meer een team zijn. In de 14e minuut geeft Stijn op links een hele slimme bal diep in de ruimte. Esteban en Nick, strijden om de bal, maar het is Hamza die in vliegende vaart de bal meeneemt en doorgaat op de goal: 2-0! Zo eindigt de eerste helft zonder dat FC Trias echt gevaarlijk is geweest.

De tweede helft:
FC Trias heeft wat spelers omgezet en gaat vol voor de aanval. Achterin spelen ze 1:1 en de aanval bestaat uit 4 man. Vooraf waren er al wat varianten door ons besproken maar afgesproken was dat we gewoon van de eigen kracht zouden blijven uitgaan. Natuurlijk kwamen we nu onder druk. Aan de andere kant kregen we nu voorin ook ruimte. Het zou er om gaan wie het eerste scoorde, want dat zou het verdere verloop van de wedstrijd bepalen, zo dachten Rob en ondergetekende. Helaas scoorde FC Trias dus de aansluitingstreffer, al in de 6e minuut. De aanvoerder van FC Trias zette sterk door op rechts en kon voorzetten, waaruit Eddo Nyamsangya uiteindelijk scoorde: 2-1. Nu zou het spannend worden. Doch 3 minuten later, een splijtende pass door Clinton diep op Daan, die snel als 'ie is z'n tegenstander eruitloopt en prachtig op de goal afsnijdt. En hij doet wat hij moet doen, werkelijk een supergoal, hij scoort heerlijk met z'n linker: 3-1!!! Dat is een lekker gevoel, precies op tijd. Daarna is het nog 10 minuten erg spannend, waarbij FC Trias nog een keer op de lat schiet. Bij het aanbreken van de laatste 10 minuten lijkt het wel of FC Trias ziet dat er niets meer te behalen valt. Dan gaat het ook snel achter elkaar en is elke aanval van ons raak, waarbij de ene aaval nog fraaier is dan de andere. We zien ongelooflijke mooie combinaties en ballen vliegen vanuit de meest onmogelijke hoek binnen. Achtereenvolgens scoren Hamza (na een mooie steekpass van Jurre), Nick (na een snelle, lange uitval vanaf eigen helft), Stijn (na een supercombinatie van o.a. Esteban en Hamza), Hamza (na een mooie combinatie met Stijn) en tot slot weer Hamza, zodat de eindstand 8-1 werd.

Ongekend, misschien wel eclatant, dik verdiend door het goede, geconcentreerde spel. FC Winterswijk was overduidelijk een veel hechter en sterker team dan FC Trias. Een echte teamprestatie dus.

Inmiddels hebben we ook de halve finale bekerloting te horen gekregen: wij spelen 17 mei, wederom thuis, om 10.30 uur tegen FC Twente D2 (Twello).

Lekker trainen komende week en geconcentreerd naar de wedstrijd van zaterdag toe leven. Op tijd naar bed dus!

Deel dit bericht