15-09
SP Rekken C1 - FC Winterswijk C3D
Afbeelding: fcwinterswijk_algemeen

Na een uitstekende reeks in de beker(oefen)competitie met 3 overwinningen wachtte vandaag de eerste wedstrijd om het "echie”. Tegenstander van vandaag was SP Rekken C1, een ploeg die ook alle 3 bekerwedstrijden wist te winnen. Dat zou dus best wel eens een lastige opgave kunnen worden. Helemaal nadat één van de uitblinkers van de bekerwedstrijden, Sven Woordes, geblesseerd moest afhaken.

Het was nog even spannend of het door de regen wel door zou gaan maar hierbij hadden we nog het geluk dat we op het hoofdveld speelden. Het veld was perfect, de regen was gestopt oftewel ideale omstandigheden. Dat bleek voor ons inderdaad te gelden!

De eerste minuten was het even aftasten maar al snel bleek dat we sterker waren en ook lekker effectief waren. We vlogen er links en rechts voorbij en met rust was het 0-6. Rekken was slechts één keer gevaarlijk maar daar hebben we dan ook een keeper (Jeffrey Ongena) voor.

Na wat omwisselingen liep het even wat stroever in de 2e helft maar werd de draad weer goed opgepakt en de score zeer gestaag uitgebouwd. Zelfs de scheids wist het niet meer maar uiteindelijk stond er 3-12 op het wedstrijdformulier (op de sites 3-11). Er waren een paar heerlijke combinaties bij en schitterende goals. De tegengoals vielen wat te makkelijk maar dat is ook wel weer logisch; als je zo dik voorstaat krijgen velen een drang naar voren.

De goals werden redelijk verdeeld over aanvallers Jesper, Moreno en Nasrath en middenvelders Daniel, Tijmen en Suleiman en het is alleen maar goed dat veel jongens kunnen scoren. Ook verdedigend zat het (grotendeels) dicht met Joris, Ids, David (2), Niels en Silas. Het een heerlijke wedstrijd om naar te kijken en dit smaakt naar meer. Jammer dat je ook voor zo’n uitslag maar 3 punten krijgt……

Jongens, compliment voor jullie spelvreugde en inzet (sommigen liepen na 15 minuten al met een ontzettend rood koppie en dan is de wedstrijd nog héél lang!). Voor alle toeschouwers: volgende week speelt de C3  thuis op De Morgenzon om 10.30 uur.

Deel dit bericht