11-10
09-10-2021: Oeken 5 - FC Winterswijk Za7
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

Zaterdag 9 oktober 2021

Oeken

De plaatselijke v.v. was vandaag het strijdtoneel van de negro oro van de onbetwiste leider Johnny.

Een dorpje wat deel uit maakt van de gemeente Brummen. Het dorpje waar geen basisschool gevestigd is, de Voorsterweg en Buurtweg de hoofdwegen zijn en de hoofdzakelijke voorzieningen te vinden zijn in Brummen en Zutphen. Met zijn 430 inwoners wordt het dorpje dan ook vooral gekenmerkt door zijn landschappelijk karakter. Sportpark De Overkant is dan ook het samenkomst punt van het dorp, echter bevind deze zich net buiten Oeken in Broek.

Daar kwamen de mannen dan ook netjes aan om 14:00. Het feit dat de wedstrijd pas 15:00 zou aanvangen, zorgde voor een overvloed aan klachten aan het adres van Johnny. Dat begon dus al lekker maar er werd toch maar gewoon een kleedkamer gezocht en omgekleed. Waar el líder indiscutible zijn opstelling nog wilde prijs geven was dit echter bij een ieder al bekend. Dit mede doordat hij deze al dagen van te voren invoert op de wedstrijdzaken app. Dit duurde daarom dan ook niet erg lang waardoor er een goede en lange warming-up plaats kon vinden.

Tijdens de warming-up spatte de ervaring er al vanaf. Er werd wat individueel heen en weer geslenterd, anderen speelde wat met een bal, maar er werd vooral veel gerekt en gestrekt en geklaagd over het te warme herfstzonnetje. Toen de tegenstander van vandaag ook het strijdtoneel betrad, bleek dat ook zij beschikten over veel ervaring. Al met al stond er echt Mucho veel ervaring op het veld.

Toen er dan eindelijk werd afgetrapt bleek dat de hoeveelheid ervaring op het veld niet hoefde te resulteren in een hoogstaande wedstrijd. Beide teams probeerden te voetballen, maar ook beide teams sloegen veelvuldig het middenveld over en zochten naar de diepe bal op de snelle voorhoede. Dit resulteerde aan beide kanten tot wat mogelijkheden die echter door beide partijen niet werden benut. Zo had Jesse “máximo anotador” een schot van afstand die helaas makkelijk gepakt kon worden. Schoten Arjen “el estratega”  en Bert “el camino” de bal over de ballenvanger. Ging Ken “pequeña posibilidad” naar een goede steekpass door op de doelman. Een typisch gevalletje van besluiteloosheid speelde hem parten, schieten of afleggen. Dit resulteerde in de middenweg waardoor de bal zowel niet goed breed werd gelegd als op doel ging. Daarnaast kwam er helaas weinig gevaar uit wat hoekschoppen en twee abominabel zwak ingeschoten vrije trappen. Gelukkig wist uitblinker Gerjo “el impenetrable” zijn doel ook schoon te houden waardoor de negro oro met de bril stand de rust in gingen.

el líder indiscutible wist dat hij iets moest doen om zijn mannen uit het slop te trekken en de punten weer mee naar Winterswijk te nemen. Hij koos voor een wisseling van 4-4-2 naar 4-3-3. Marco was hier het slachtoffer van en werd vervangen door Hans. Dit bleek al snel in de tweede helft een gouden wissel. Direct naar de aftrap kwam de bal terecht bij Arjen. Hij wist deze bal perfect in de loop mee te geven aan Jesse, wie hem vervolgens koelbloedig bij de tweede paal binnenschoof en zijn bijnaam eer aan deed. In de 46ste minuut was het dus 0-1. Waarom was dit nu een gouden wissel? De ingevallen “destructor” Hans wist de aftrap foutloos te nemen.

Waar men verwacht van de heren er nu over heen te walsen was dit helaas niet het geval. Het balbezit was wel veel voor Winterswijk, maar er werden niet veel kansen mee gecreëerd. Oeken wist de tweede helft ook niet veel meer door de ijzer sterke verdediging van de negro oro heen te komen. Het centrale duo, Frank “ternero” en Dennis “comentario” hadden de spits in de tang en twee erg sterk spelen de backs Bas “el incansable” en Rick “el ariete”, ook regelmatig Chris genoemd door el líder indiscutible, wisten ook de buitenspelers in bedwang te houden. Echter wordt nog wel getwijfeld een blafband aan te schaffen voor Dennis. Dit om de arbitrage wat te ontlasten van het nodige commentaar.

Een schamele 0-1 voorsprong hield de spanning in de wedstrijd. De spanning bleef totdat Bert ter aarde viel en luidkeels zijn beklag, over de intenties van zijn tegenstander, deed bij de arbiter. Hier schrok de verdediging van Oeken zo van dat twee man de bal vergaten aan te nemen of weg te schieten. Jesse was wel scherp en nam de bal mee de zestien in. Met de intentie de bal strak in de verre hoek te schieten, verschalkte hij de doelman volledig in de korte hoek en zorgde in de 72ste minuut voor de 0-2. De wil van de thuisploeg was gebroken en er kon rustig worden uitgespeeld. In het restant van de wedstrijd werd er dan ook niet veel meer gedaan door beide ploegen. Wel bedacht el líder indiscutible, net voor het laatste fluitsignaal, zijn uitstekend vlaggen de grensrechter Charly nog in het veld te brengen. Deze vond het echter niet nodig om voor 3 minuten het veld in te gaan, waarnaar de arbiter er ook wel klaar mee was en het eindsignaal liet klinken.

Al met al niet de mooiste en sterkste wedstrijd van de negro oro, maar toch werden de punten meegenomen. Volgende week hebben de mannen al weer rust om vervolgens een week later thuis het strijdtoneel te betreden met SP Eefde. Graag tot de volgende!

Ken te Brummelstroete

Deel dit bericht