13-10
10-10-2020: FC Winterswijk za 4 - ZZC'20
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

“De stoptrein bij FC Winterswijk 4 (zat.) kwam in de 2e helft langzaam op gang en werd diep in de 2e helft een sneltrein”

“Remmen gaan los in de 2e helft bij Zaterdag 4, en de 5-klapper zorgt voor de dik verdiende 3 punten”

(door onze sportredactie)
WINTERSWIJK – Ongeslagen nog trad het 4e (zat) aan tegen ZZC’20 uit Zelhem. De oranjehemden, die konden de vaders van onze jongens zijn, zagen er afgetraind uit. Bierbuikje links en rechts. Maar het 4e was gewaarschuwd. Geen onderschatting. Ze stonden niet voor niets 3e.  Het was een matige pot in het begin, maar dat werd anders diep in de 2e helft. De remmen gingen los en de stoptrein maakte vaart, en veranderd snel diep in de 2e helft in een ‘sneltrein’. De combinaties begonnen te lopen en de goals waren magnifiek..

De gezichten stonden strak met de warming up. Na de traditionele toespraak van de ‘grote leider’ (red Ronald) en zijn kompanen, betraden de gladiatoren hedenmiddag, voor deze gelegenheid, het hoofdveld.  Iedereen strak in het pak, kapsels strak op de kop, want de wedstrijd werd live opgenomen op FOX Sports 1. Helaas.  Niks was minder waar en stond dat ding uit.  Geen analyse maandag.   Afijn. De voorbereiding ging soepeltjes en de boys bereiden zich goed voor.    Om 15.15 blies Dhr Graaskamp op de fluit om de wedstrijd in gang te zetten. 
Wij hadden de eerste half uur flink moeite met de tegenstander.  Zij joegen zo nu en dan op ons. Dat waren we niet snel gewend en we wisten ons niet vaak onder deze druk uit te voetballen.  Hierdoor ging het duel op en neer.  De slechtste man van ZZC was de linksback. Helaas maakten wij te weinig gebruik van deze ruimte en de zwakte in de verdediging van ZZC.  Melle werd te weinig gebruikt aan die kant.  Hierdoor zochten wij continue de drukte op i.p.v de ruimte.  Dit resulteerde in onnauwkeurige passing.   Wel hield de achterhoede zich prima staande, o.l.v Kay.
Op het middenveld was het Thijs die continue joeg en de gaatjes dicht liep. Hij werkte hard om het balverlies weer te corrigeren.  Alles in dienst van het elftal. 
Het liep niet wat wij wilden. ZZC bleef drukken en zij kwamen soms gevaarlijk eruit. Ook Pepijn stond goed op zijn post om wat kansjes onschadelijk te maken. Hij keepte goed deze middag.  Omdat wij niet de kansen benutten gaat een oud gezegde rond:  “Als je hem zelf niet maakt, valt hij geheid aan de andere kant”. 
Dit geschiedde.   Een echt lullige bal, die ook van richting veranderd werd, zeilde over de kansloze Pepijn. 0-1.  Op dat ogenblik een verdiende voorsprong.   
Dit was de ‘wake-up call’ voor het 4e om wat tandjes bij te schakelen.  Achter staan en zelf niet het niveau kunnen halen wat men gewend is.  Dat moet anders zou men gedacht hebben.   Het 4e werd wat gretiger.  

Ook de goed spelende Roin schakelde bij.    Op het middenveld kreeg hij de bal en via hem wist hij Thijs te bereiken. Thijs slaomde door de verdediging en prikte de bal door de benen van de doelman van ZZC.  1-1.   Wij juichten, maar de super fanatieke ‘vaandelzwaaier’ van ZZC had geen kennis van de buitenspelregel, en maakte duidelijk hoe hij het zag.  Al jaren is de regel als iemand buitenspel staat actief in het spel betrokken moet zijn.  1 speler stond buitenspel maar was passief betrokken (lees:  kreeg de bal niet toegespeeld). Thijs kreeg de bal toegespeeld ruim achter de voorlaatste verdediger. Dus geen buitenspel.   Hoop rumoer en discussie. Maar referee Graaskamp zag het goed en het was een geldige goal.   Protesten bleven maar de referee smoorde dat meteen.  Afijn.  Wat entertainment en reuring.

De goal van Thijs kwam geroepen en we zagen dat het 4e wat meer in zijn element kwam.  Op een aantal goede en strakke voorzetten van Roan (niemand stond voor de goal) na bloedde de wedstrijd wat dood voor de rust.

RUST.   In de rust de welbekende puntjes op de ‘i’ gezet en wat wisselingen. Opdracht was duidelijk. Afjagen maar speel in godsnaam je eigen spel. Ga niet mee in het anti-betonvoetbal van de tegenstander, maar wees slim en speel verzorgd voetbal. Ook hier het gezegde van Cruijff:  “Voetbal is simpel, het is echter moeilijk om simpel te voetballen”.

De 2e helft was de 1e 15 minuten kopietje van de 1e. We hadden moeite om in ons spel te komen en de tegenstander was een mini-tornado het 1e kwartier.  Deze doofde langzaam uit naar 20 minuten.  Na 20 minuten gingen de remmen pas los bij het 4e en de stoptrein werd een sneltrein. 
We werden gevaarlijker en dreigender. Nu met Ruben, Bram en Tijn in de voorhoede kwam er snelheid.   Helaas was invalbeurt van Bram van korte duur i.v.m blessure. Beterschap Bram.

Tijn zorgde voor de 2-1 voorsprong door goed doorzetten van Ruben op rechts. Ruben klopte op snelheid zijn tegenstander, legde de bal breed, waardoor Tijn kon doorlopen (frank en vrij) en schoof de bal hard maar zuiver rechts in de hoek.  Verademing en berusting. We stonden weer voor. Het 4e begon steeds meer te geloven dat er meer te halen viel. Het “tikkie-takka” begon te lopen en er werd meer onderling gecoacht.  Dit resulteerde dat we begonnen ‘aan te bellen bij de voordeur van ZZC’.   Tijn versierde een vrije trap rond de 16 meter. De dader (ZZC) mocht inrukken met geel.  Roin beoordeelde de muur en krulde de bal (met iets hulp van ZZC) in het doel.  3-1!

Niet lang daarna werd het wat spannend. ZZC scoorde de 3-2 door slecht ingrijpen van ons.  Simpel schoof de spits laag en hard achter Pepijn. Balen! 
Het 4e stroop de mouwen op.   Ondertussen kreeg Simon onterecht geel naar een perfecte sliding op de bal. Speler van ZZC viel gretig en maakte het zodanig bond dat Dhr Graaskamp hem liet uitrusten.   Met 10 man bleef het 4e voetballen. 
Na een goede aanval kregen we wederom een vrije bal op bijna precies dezelfde plek.  De verdediger (ZZC) mocht merkwaardig blijven staan en kreeg niks.
Roin mocht de muur weer beoordelen en weer aanleggen, maar schoot de bal richting Groenlo.  Naar verluidt is de bal nog niet terug.
Staat hier trouwens ook een boete op?  Kwijtmaken van materialen?  We gaan onze penningmeester Tijn dit navragen. Wordt vervolgt!

Al vrij snel kwam de 4-2.  Tijn was wederom de gelukkige en prikte zijn 2e binnen. Technisch goed ingeschoten. Wederom assist Ruben.

Het slotakkoord was voor Thijs.  Naar goed doorzetten kreeg hij de bal. Passeerde de keeper en deed een 1-tweetje met de doelpaal om vervolgens de bal genadeloos hard in de touwen te jagen. Prima assist Roin.  Zodoende werd de eindscore 5-2 voor het 4e.

Man of de wedstijd is naar mijn mening Thijs en Tijn.  Goed gewerkt en alles gegeven. Respect!
Daarnaast ook natuurlijk het hele team, als collectief.  Chapeau!  Ook zulke wedstrijden omzetten in winst. Karakter! Top!

Conclusie:
Ongeslagen! En ook DZC had een mindere dag. Zij verloren.  Zodoende staat het 4e bovenaan met Grol.  10 punten uit 4 wedstrijden. Doelsaldo +11 om +8.

Volgende week vrij om week erop de kraker te spelen tegen DZC’68 4. Uit om 12.30.  Hopelijk gooit Corona geen roet in het eten en kunnen we gewoon blijven ballen.
Zoals OPee al zei.  De mannen Hugo en Mark hebben de touwtjes in handen. We gaan het zien.

#Blijfgezond #Staystrong.

Uw razende reporter Sperrie Springer.


KARAKTERISTIEK:

FC WINTERSWIJK 4            -          ZZC’20 3

Van den Hurk (40,90+1)                  Speler onb (35,56)
Hebly (76)
Damkot (62,78)


Geel:   Kobes                                    Speler onb

Deel dit bericht