13-09
12-09-2020: Avanti W. 3 - FC Winterswijk 6 (beker)
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

Bekertoernooi De Jonge Helden voorbij

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: het was slecht. Te veel spelers haalden niet hun gebruikelijke niveau. En dan leg je het af tegen een toch wel verrassend sterke tegenstander. Er werd hard gewerkt hoor, gestreden ook om elke meter. Echt wel, dat zag ik. Maar een aantal persoonlijke fouten, het op beslissende momenten niet de juiste keuzes maken en het gebrek aan basisconditie deden De Jonge Helden de das om.

Zonder nou iedereen persoonlijk met naam en toenaam te vermelden, wil ik er toch eentje uitlichten: Yaniek van der Stoep. Bij Yanus liepen de frustraties hoog op. Halverwege de tweede helft sloegen de stoppen zelfs helemaal door. Hij werd wegens natrappen met geel (of was het nou rood?) naar de kant verwezen. Jammer. En het is zo’n lieve jongen.

Maar niet alleen in het veld liep het niet goed. Ook aan de zijlijn maakte coach De Smidt een onzekere indruk. Af en toe zag ik spelers vertwijfeld met de handen in de lucht en met vragende ogen naar de kant kijken. Hoe nu verder? Of hij de boel nog wel op orde heeft, ik weet het niet. Misschien is de groep na al die jaren een keer op hem uitgekeken. Wordt het tijd om eruit te stappen. De beste man wordt tenslotte ook een jaartje ouder. Hij heeft absoluut zijn goede dingen, maar de chemie kan een keer weg zijn hè.

Tenslotte, ik denk dat het gemis aan spelers - met name voorin - gisterenmiddag zeker bepalend is geweest voor het eindresultaat. Alhoewel de vervangers Hans Ebbers en Ken te Brummelstroete van Zaterdag 7 alles gaven. Daar lag het niet aan. Maar het zegt wel wat dat de beste aanvaller van De Jonge Helden de keeper van Avanti W. was. Man man man, wat een bokken had die af en toe ook. Hij deed niet onder voor Brunt aan de overkant. Waarvan akte.

O ja, de uitslag nog. De lijdensweg eindigde bij 5-3. De Winterswijkse doelpunten kwamen van Wessel Lammers, Rutger Weekhout en Tibor van de Linde. En om het feest compleet te maken, doordat Sportlust Glanerbrug hun partij wel wist te winnen, bekeren zij door en gaat hun naam bij de volgende loting in de koker. Zuur hoor. Maar ja, volgend seizoen een nieuwe kans.

OPeee

Deel dit bericht