14-12
12-12-2021: ZZC'20 6 - FC Winterswijk Za 7
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

Zaterdag seuvn en de vloek van Zelhem.

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van interim coach Hans op pad naar Zelhem. Ditmaal voor de wedstrijd tegen het plaatselijke 6e elftal. Voorheen was er ook al uit gevoetbald tegen het 7e elftal van ZZC. In die pot konden de black and gold niet tot scoren komen. Daar waar er wel tot een 8 tal mogelijkheden toe waren wilde de bal er niet in.

In de eerste helft van deze pot leek dit geen probleem te zijn. De meegereisde gastspelers bleken geen last te hebben van nare herinneringen en zorgde al vrij snel voor een 0-3 voorsprong. De eerste helft hadden we dan ook veruit het meeste balbezit en kon de thuisploeg alleen voor wat gevaar zorgen in de counter. Sietze, Max en Ties wisten het netje te laten bollen. Dit in twee keurig uitgespeelde aanvallen en 1 uit een hoekschop. De black and gold leken op rozen te zitten en met een riante voorsprong naar de thee te gaan. Echter wisten de mannen van zzc toch nog een aansluitingstreffer te maken kort voor rust. De bonkige spits van de thuisploeg, die gek genoeg in de vorige pot ons ook al tot last was, wist zowaar 4 spelers van het seuvnde bezig te houden. Dit om vervolgens een steekpas op zijn teamgenoot te geven. Deze teamgenoot faalde niet 1 op 1 met Gerjo en zorgde voor een 1-3 ruststand.

Tijdens de thee werd er nog gehamerd op het feit dat we makkelijk moesten blijven voetballen. Niet gaan freewheelen en gewoon de tegenstander kapot spelen. Met goede moed gingen de mannen het veld weer op om de voorsprong verder uit te bouwen.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft. Bleek de eerder genoemde vloek van Zelhem terug gekeerd. Daar waar wederom een 5 tal kansen waren om te scoren, gebeurde dit niet. De thuisploeg wist helaas de kansen wel af te maken en kwam al snel terug tot een 3-3 stand. De mannen van Hans deden er vervolgens alles aan om hier toch een goed resultaat te halen, maar hij wilde er niet in. Een tweetal knappe reddingen van de doelman en een vizier niet op scherp, speelde ons parten.
Helaas voor ons wisten de mannen van zzc wel nogmaals te scoren. Kort voor tijd maakte een invaller aan de kant van de thuisploeg een doelpunt die hij waarschijnlijk nooit meer weer maakt. Ondanks dat deed hij dat dus tegen ons wel waardoor de mannen met een 4-3 nederlaag terug naar huis werden gestuurd.

Daar waar het de eerste helft ogenschijnlijk soepeltjes leek te verlopen, zakte de organisatie volledig in elkaar in de tweede helft. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten en nu te herstellen in de winterstop. Hopende dat na de winterstop de lappenmand van de heren weer leeg is en we vol goede moet kunnen herstarten.

Je gelooft het niet maar de eerste pot na de winterstop is wederom een uitwedstrijd tegen Zzc. We mogen weer naar Zelhem en ditmaal voor een wedstrijd tegen het 8e. Kunnen de heren de vloek dan wel doorbreken?

Zaterdag 29 januari hebben we het antwoord.

We willen graag alle gastspelers, die ons uit de brand hebben geholpen deze eerste seizoenshelft, bedanken voor de inzet! Echter hopen we natuurlijk dat dit na de winterstop niet meer nodig is.

Deel dit bericht