03-11
23-10-2021: FC Winterswijk Za7 - SP Eefde 3
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

Zaterdag middag 23-10-2021

14:45 De strijders van het seuvnde gingen vol goede moet omgekleed en wel richting veld 3. Daar aangekomen bleken nog een stel jonge hinden over het kunstmatige gras te dartelen in de hoop 3 punten in winterswijk te houden. Dit bleek echter te veel gevraagd en de hinden gingen met de staart tussen de benen van het veld af. Jammer dat deze meiden de wedstrijd niet over de streep konden trekken! Desalniettemin betekende dit dat de mannen in goud zwart van het seuvnde konden beginnen aan de warming-up. En wat voor een warming-up? Er huppelde wat heren heen en weer, een paar punterde wat ballen richting doel en er rekten wat mannen de spieren op!

15:10: nog geen tegenstander te bekennen. De wedstrijd moest beginnen om 15:15 en zonder tegenstander hadden de heren zich inmiddels al moe gestreden in de ijzersterke warming-up

15:14: Sp eefde kwam onder leiding van de arbiter het veld op en stelde zich zonder warming-up op voor de aftrap.
Dit hele schouwspel zorgde ervoor dat de zwart gouden erg zwak begonnen aan de wedstrijd. De tegenstander startte in een 4-4-2 opstelling waar geen grip op gekregen werd. Echter kwamen de strijders geruisloos de eerste 15 minuten door, waarin vrijwel niets spannends gebeurde. Na 15 minuten vond Marco het nodig om als stervende zwaan het plastic op te zoeken. Niemand vond de acties erg spannend maar Klomps bleef wel liggen. Zijn, Zwanenmeer performance?, zorgde voor pijn in zijn schouder. Dit resulteerde in een gouden wissel: Klomps verliet het veld en werd vervangen door Jeroen (vervelend mannetje) Schreurs. Hij wist zijn stempel al naar 5 minuten op de wedstrijd te drukken. Nadat ook Edwin (Wally) het een goed idee vond om het plastic op te zoeken, kregen de heren een vrije trap. Frank (Kuitje) Wieberdink wist deze precies op het hoofd van Jeroen te plaatsen wie hem vervolgens prefect binnen knikte.
Minuut 22 1-0

Na de 1-0 kregen de zwart gouden wat meer grip op de wedstrijd. De tegenstander werd wat meer vast gezet, al resulteerde dit niet in veel kansen tot net voor rust. Jesse kreeg de bal net buiten de zestien en met een verwoestende roller vanaf randje zestien wist de keeper geen raad. Deze wilde de bal wegschieten maar zag de bal tussen zijn benen door de doellijn passeren.
Minuut 44 2-0

Het was vrij kort daarna ook al tijd voor de thee.
In de rust werd door, de onbetwistbare leider, besloten geen wissels door te voeren maar wel te wisselen van systeem. Er werd van 4-3-3 afgestapt naar 3-4-3. Dit om zo de back op te vangen zodat voorhoede spelers wat rust kregen. Dit werd gedaan om er vervolgens achter te komen dat SP eefde naar 4-3-3 was over geschakeld. Hierdoor moesten de mannen even schakelen en werd er toch weer voor 4-3-3 gekozen. Dit resulteerde naar 5 minuten in een vrije trap op randje zestien midden voor het doel. Wally wist deze bal perfect om de muur in het doel te werken wat resulteerde in de 3-0.
Minuut 50 3-0

Na de 3-0 kwam een wat rommelige fase waarin de heren dachten er al te zijn.
Uit die nonchalans werden vrij veel ballen weg gegeven aan de tegen partij. 1 van de breedte passes werd dusdanig onderschept dat deze direct op de spits gegeven kon worden wie ook vervolgens koelbloedig de 3-1 binnen wist te werken.
Minuut 64 3-1

Sp eefde kreeg weer wat hoop en ging met volle kracht vooruit. Gelukkig voor de strijders van het seuvnde resulteerde dit niet in mogelijkheden. Wel werd er gekozen om Jeroen al weer te wisselen. Voor hem in de plaats kwam Chris. 3 weken geleden viel deze man nog uit met een ?scheur in de pees onder zijn voet? echter word er nu ernstig getwijfeld aan deze medische aandoening. Dit om het feit dat Chris nu al weer de kunstmatige weide wist te betreden. ?Dubieus?
Ondanks zijn rentree wist Hij nog niet zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Al vind hij wel dat hij een pre assist heeft gegeven. Een bal die van zijn voet schoot werd erg slecht verwerkt door de tegen partij. Dit resulteerde in een steekpas op Ken. Hij kon, dankzij een pas van de tegen partij, alleen op de keeper af. Ondanks dat hij normaal veel moeite heeft met 1 op 1 acties, wist hij deze buitenkans wel te benutten. Hij schoof de bal netjes langs de keeper in de verre hoek.
Minuut 77 4-1

In het restant van de wedstrijd waren de zwart gouden de bovenliggende partij. Dit resulteerde in wat kleine kansje waar alleen Jesse er 1 van wist te benutten. Een perfecte steekpas van ?Kuitje? wist hij langs de doelman te werken om de eindstand op het scorebord te zetten.
Minuut 88 5-1

Al met al niet de sterkste wedstrijd van de heren, maar wel een dikverdiende overwinning.
Na vandaag mogen de mannend van het seuvnde zich toch zeker een week koploper noemen.
Volgende week wordt er uit gespeeld tegen zzc 7. De nummer 3 van de competitie. Mogen de strijders zich nog een week koploper noemen of bezwijkt men onder de druk? We zien het volgende week!


Een speciaal bedankje gaat uit naar:
Klomps om weer zich te laten wisselen voor de gouden wissel.
Jesper (badmuts) voor het aanwezig zijn, zowel tijdens de wedstrijd als de derde helft, en het bijhouden van de score + minuten.

Deel dit bericht