27-09
26-09-2020: FC Winterswijk 6 - FC Winterswijk 3
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

De Jonge Helden herstellen zich

Na de beschamende nederlaag vorige week stelden De Jonge Helden zaterdagmiddag orde op zaken. Met een 3-0 zege werd het kleinere broertje FC Winterswijk 3 in een heuse clubderby op hun plaats gezet. Want hey, je mag dan wel een jaar geleden of zo de switch hebben gemaakt van de jeugd naar de senioren - op dat vlak zijn het eigenlijk ook net jonge helden - maar winnen van de echte Jonge Helden, ‘that’s another cook’. Om maar eens een uitspraak van Louis van Gaal te gebruiken.

Het was inderdaad eenrichtingsverkeer. De jonkies waren een maatje te klein voor De Jonge Helden. Moet gezegd, ze hadden maar een enkele wissel. Dat was een beetje zuur. Desondanks, onder aanvoering van Teun Aarnink vochten ze als leeuwen. Maar meer dan tegenhouden zat er eigenlijk niet in. Twee keer maar moest keeper Jelle Bruntink handelend optreden. En die rol vervulde hij met verve. Hoewel hij daarbij een keer de hulp van de lat nodig had.

Brunt hield dus de nul. En dat was een prettige bijkomstigheid. Want aan de andere kant viel het nog niet mee om dat ronde ding onder de lat en tussen de palen te krijgen. Ik geloof dat iedereen wel zo’n beetje op doel heeft geschoten, maar heel veel ging over/naast/voorlangs*). En zo niet, dan was Wessel Beusink wel een uiterst vervelende sta-in-de-weg. Man, wat stond die een partijtje te keepen. Pas halverwege de tweede helft lukte het zijn naamgenoot om het dappere keepertje te passeren. Via de paal ketste spits Wessel Lammers de bal in het doel: 1-0.

De ban was gebroken. Eindelijk. Vijf minuten later was het Steven Thangathurai die uit een hoekschop raak kopte: 2-0. En weer vijf minuten later scoorde Sebastiaan de Vries in de verre hoek: 3-0. De enigszins van een spierblessure herstelde aanvaller werd de voorgaande weken danig gemist. Maar hij pakte zijn minuutjes weer mee en scoorde dus ook weer. Lekker voor hem!

Wie ook wel een doelpunt hadden verdiend, waren Yaniek van der Stoep en Daniël van Rienen. Yaniek nam in de eerste helft de bal uit een hoekschop van buiten de zestien ineens op de pantoffel. Maar de vuisten van Wessel B. verhinderden Yanus’ glorieuze moment. Dat was een doelpunt geweest zeg! En kort na rust liet invaller Daniël het in groten getale aanwezige publiek zien wat hij in zijn mars heeft. Meestal gelukt hem niet zo veel, maar nu zette de linksbuiten met een lichaamsschijnbeweging drie man te kijk. De bank van De Jonge Helden ontplofte zowat. WoooW! Dit bestaat niet! Wat een actie! Helaas, ook voor hem, Wessel B. deed wat hij moest doen. Had Downie gescoord, dan had hij kunnen stoppen. En zijn schoenen bij veilinghuis Christie’s of Sotheby’s te koop aan kunnen bieden. Was hij binnengelopen. Zeker weten.

Samenvattend… Het begin was wat slapjes, maar ik heb toch een redelijke wedstrijd gezien. Met dominerende Jonge Helden. Een pluspunt was ook de communicatie. Het coachen onderling ging een stuk beter dan vorige week. Om toch een aandachtspuntje te noemen: de afronding. Daar mag nog wel wat op worden getraind. Maar over het algemeen dus een prima pot. En een fijne derde helft. Alhoewel…

OPeee

*)   Doorhalen wat niet van toepassing is. Alles is goed.

Deel dit bericht